x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor

Orban: Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor

16 Iun 2020   •   16:51
Orban: Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor
Sursa foto: Guv.ro

CNSU a decis să permită oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor, anunță premierul Ludovic Orban: „Cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul”.

„Față de decizia de vineri, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Vreau să fac o precizare - noi nu am închis bisericile. Bisericile au fost deschise în această perioadă. Singurul lucru care nu s-a permis a fost oficierea slujbelor. S-au permis, de exemplu, diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur cu număr limitat de persoane. De asemenea, bisericile nu au fost închise, deci cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat că va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista din interior la oficierea slujbelor și doar cu respectarea unor reguli precum cele de distanță socială, purtarea măștilor de protecție și cele privind dezinfectarea spațiilor comune.

Marcel Ciolacu a transmis luni că PSD nu va vota actul normativ dacă Guvernul nu va permite organizarea slujbelor în incinta lăcaşurilor de cult.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban redeschidere biserici