x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban anunță un program de susținere a companiilor medii și mari similar cu IMM Invest

Orban anunță un program de susținere a companiilor medii și mari similar cu IMM Invest

12 Mai 2020   •   12:30
Orban anunță un program de susținere a companiilor medii și mari similar cu IMM Invest

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, că pe circuitul de avizare se află un program de susținere a companiilor medii și mari, similar cu IMM Invest.

„În ce priveşte susţinerea companiilor, este pe circuitul de avizare un program de susţinere a companiilor medii şi mari, similar cu IMM Invest. Să acordăm şi pentru aceste companii produse de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru şi pentru investiţii, cu o subvenţionare parţială a dobânzii, astfel încât să îmbunătăţim capacitatea de finanţare a acestor companii", a anunțat Ludovic Orban.

Totodată, șeful Executivului a precizat că Guvernul a identificat resursele necesare pentru susținerea microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii în exercițiul financiar 2014-2020.

„De asemenea, suntem într-o dezbatere privitoare la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru a garanta creditele comerciale. Sunt cinci ţări europene care au aplicat astfel de scheme - fie de garantare, fie de contragarantare - şi încercăm şi noi să punem la punct un astfel de mecanism, pentru că situaţia finanţării companiilor din România este o situaţie care duce companiile - din cauza faptului că nu se pot finanţa de pe bursa de valori sau se finanţează limitat din sistemul financiar bancar - mare parte a creditelor sunt credite de tip comercial, credit furnizor. Şi atunci, dacă o companie are probleme financiare, compania respectivă riscă să afecteze mai multe companii, să afecteze cash flow-ul şi sănătatea mai multor companii. Încercăm să punem la punct această schemă de ajutor de stat, pentru a garanta asigurarea creditelor comerciale", a mai adăugat Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: ludovic orban imm invest