x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Cu USR e ca în box. Când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape

Orban: Cu USR e ca în box. Când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape

16 Sep 2021   •   21:55
Orban: Cu USR e ca în box. Când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PNL Ludovic Orban spune despre guvernarea alături de USR că este ca în box. USRPLUS e un partener cu care se lucrează foarte greu, dar „când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape”, pentru că de la distanță „îți trage niște pumni de te răstoarnă”.

Ludovic Orban a spus joi seara, în Arad, că marea majoritate a românilor dorește refacerea coaliției de guvernare. Opțiunea de formare a unui guvern minoritar cu sprijin PSD este pe locul 4 în preferințele românilor, iar pe locul 2 este, „cu un scor destul de important, de 30 și ceva la sută”, guvern în jurul PSD, afirmă liderul liberal.

Orban a reiterat ideea conform căreia PSD este „inamicul natural” al PNL.

Referindu-se apoi la USR PLUS, Orban a afirmat că este un partener cu care se lucrează foarte greu: „Să fim cinstiți. Vorbesc ceva cu ei, vin mâine cu altceva, răspoimâine vin cu altceva. De multe ori se comportă ca și cum ar fi în opoziție, dar vă spun un lucru, prefer USR ca partener în coaliția de guvernare decât USR ca adversar. E ca în box: când boxezi cu un boxer cu alonjă, îi ții aproape, nu îl ții la distanță pentru că îți trage niște pumni de te răstoarnă cu cracii-n sus de la distanță. Și uitați-vă ce bine se simt de când au trecut în opoziție, s-au resolidarizat, sunt în mediul lor, ei sunt născuți din critică”.

După părerea lui Orban, inclusiv din punct de vedere strategic, ca gândire pe termen mediu și lung, PNL trebuie să aibă USRPLUS în coaliția de guvernare.

„Va fi foarte greu de refăcut unitatea Partidului Național Liberal, pentru că s-au făcut lucruri în aceste trei luni care lasă răni adânci. Să dai afară un ministru care are performanță fără acordul președintelui partidului și fără vot în Biroul Politic Național, numai pentru că nu îți place de ochii lui și pentru faptul că ministrul respectiv are altă opțiune politică”, afirmă președintele PNL.

Potrivit acestuia, grupurile parlamentare sunt într-o „gravă divizare”: „cu cât trece timpul și cu cât se comit agresiuni în continuare împotriva celor de la USRPLUS, cu atât mai greu va fi de refăcut coaliția, pentru că toate aceste războaie lasă răni adânci”.

Orban a mărturisit: „Vă spun că și mie îmi va fi extrem de greu să realizez lucrurile respective. Dacă nu voi fi ales președinte, nu văd nicio soluție pentru Partidul Național Liberal de recredibilizare, de a crește performanța guvernamentală, pentru că, dacă ne privim în ochi și fără să o spunem tare, ci la o cafea, știm că e loc de mai bine, știim că piciorul trebuie pus pe accelerație, nu pe frână, știm că un guvern trebuie să aibă o performanță mult mai bună, că deciziile trebuie să se ia mult mai repede”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban