x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban dă vina pe Iohannis pentru creșterea AUR în sondaje

Orban dă vina pe Iohannis pentru creșterea AUR în sondaje

05 Feb 2022   •   09:50
Orban dă vina pe Iohannis pentru creșterea AUR în sondaje

Fostul premier Ludovic Orban a reacționat la un post Tv, după ce AUR a ajuns al doilea partid în România. Acesta susține că AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis.

„AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis. Liderii AUR ar trebui să meargă să ii multumeasca lui Iohannis. A pulverizat dreapta, a distrus perspectiva unei guvernări cât de cât coerentă de centru dreapta, a distrus sistemul bipolar dreapta-stânga liberalist-conservator versus social-democrație, a unit două forțe care și-au dezamăgit prin coaliția de guvernare electoratele, a eliberat o mare parte din electorat și mare parte a creșterii AUR se datorează acestor performanțe remarcabile în materie de distrugere a perspectivelor de guvernare coerentă a României, care a fost realizată de Iohannis”, a spus Ludovic Orban, vineri seara, în cadrul emisiunii Controversat

Un sondaj Inscop realizat în perioada 10-18 ianuarie arată o creștere puternică a intenției de vot pentru AUR, care a crescut de la 18% în octombrie 2021 la 20,6% din opțiunile electoratului. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie:

PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021
AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021
PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021
USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021
UDMR: 4,2%

×
Subiecte în articol: ludovic orban aur sondaje