x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Depunem un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor

Orban: Depunem un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor

05 Mai 2022   •   19:30
Orban: Depunem un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, afirmă că parlamentarii partidului pe care îl conduce, Forța Dreptei, vor depune săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Vom fi atenți să nu mai poată apărea pretexte procedurale”.

„Nu ne lăsăm. Depunem săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Să vedem ce vor face partidele din coaliția de guvernare, care dețin majoritatea și care controlează Curtea Constituțională. Vom fi atenți să nu mai poată apărea pretexte procedurale pentru declararea ca neconstituțională a legii”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

Reacția sa vine după ce judecătorii CCR au decis, cu majoritate de voturi, că legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională.

Un anunț similar au făcut și social-democrații, tot pe Facebook.

Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

„De la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează plata indemnizațiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu modificările și completările ulterioare”, se menționa în Legea 7/2021.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban