x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre decizia CCR: N-a respins sesizarea, a considerat că nu este conflict, ca să nu se pronunțe pe fond

Orban, despre decizia CCR: N-a respins sesizarea, a considerat că nu este conflict, ca să nu se pronunțe pe fond

15 Sep 2020   •   12:38
Orban, despre decizia CCR: N-a respins sesizarea, a considerat că nu este conflict, ca să nu se pronunțe pe fond

Curtea Constituțională nu a respins solicitarea Guvernului pe marginea moțiunii de cenzură, ci a considerat că nu există conflict ca să nu se pronunțe pe fond, a declarat Ludovic Orban, marți, la sediul PNL.

„N-a respins sesizarea, a considerat că nu este conflict, ca să nu se pronunțe pe fond – hai să nu ne facem că nu înțelegem”, a afirmat Orban, în legătură cu decizia CCR privind moțiunea de cenzură.

De asemnea, șeful Executivului și președintele PNL a menționat că dorește să vadă mai întâi o comunicare oficială.

„Întâi vreau să văd o comunicare oficială. Din informaţiile care au răzbătut de la CCR, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond. Asta este de fapt decizia Curţii. Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie în care ei au considerat că nu e conflict, ca să nu se pronunţe pe fond", a mai afirmat Orban.

CCR a stabilit, marți, cu unanimitate de voturi, că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Palrmanet ca urmare a depunerii unei moțiuni de cenzură în sesiunea extraordinară.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat şi prezentat moţiunea de cenzură 2MC/17 august 2020 - 'Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor'", se precizează într-un comunicat al CCR.

×
Subiecte în articol: ludovic orban ccr