x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre întâlnirea Cîțu-Ciolacu: Pe mine mă interesează ratificarea tratatului

Orban, despre întâlnirea Cîțu-Ciolacu: Pe mine mă interesează ratificarea tratatului

18 Mai 2021   •   17:37
Orban, despre întâlnirea Cîțu-Ciolacu: Pe mine mă interesează ratificarea tratatului

La întâlnirea cu Marcel Ciolacu nu va participa doar Florin Cîțu, ci și vicepremierii, anunță Ludovic Orban, care anunță convocarea Parlamentului în ședință de plen reunit: „Ce mă interesează pe mine e ratificarea tratatului”.

”Așteptăm rezultatele întâlnirii de joi. Am spus că dacă ajuns la o înțelegere, că nu e vorba numai de premier, întâlnirea va fi și cu vicepremierii, din câte am înțeles. Se va discuta despre PNRR și despre ratificarea Euroatom. Ce mă interesează pe mine e ratificarea tratatului”, spune lLudovic Orban.

El precizează că săptămâna viitoare va convoca un plen reunit al Parlamentului pentru ratificarea tratatului.

„Comisia Europeană nu poate cere ceva care nu e scris în regulament. (...) Este decizia guvernului (dac va prezenta PNRR în Parlament - n.r.). În discuția cu Marcel Ciolacu au libertatea de a decide daă-l vor prezenta sau nu în Parlament. În ceea ce mă privește, am considerat că nu e necesară dezbaterea în Parlament”, adaugă liderul liberal.

Am luat decizia să ne vedem, dar încă nu e pusă întâlnirea în agendă, spunea luni Florin Cîțu despre întrevederea cu Marcel Ciolacu pentru a discuta despre PNRR: „Nu m-am răzgândit”.

Marcel Ciolacu a vorbit, duminică seara, despre discuția telefonică avută cu premierul Florin Cîțu. Liderul PSD a reiterat ideea conform căreia dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară.

Social-democrații au anunțat că nu vor participa la ședința Legislativului în care urmează să se ratifice Acordul de majorare contribuțiilor la bugetul UE dacă PNRR nu e prezentat în Parlament.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban