x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie: Trebuie să se bazeze pe realități economice

Orban, despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie: Trebuie să se bazeze pe realități economice

04 Sep 2020   •   15:29
Orban, despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie: Trebuie să se bazeze pe realități economice
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban spune că are intenția creșterii pensiilor, dar dacă nu e bazată pe o creștere economică solidă se poate transforma „într-un cadou otrăvit”.

„Orice discuție legată de orice cheltuieli publice nu se poate baza decât pe date economice certe sau pe prognoze făcute de entități extrem de serioase, cu competența necesară. Ca atare orice creștere venituri în sectorul public sau orice cheltuială suplimentară nu poate fi fundamentată decât pe o reluare a creșterii economice și un ritm de revenire rapid”, spune Ludovic Orban, despre o eventuală creștere sau de indexare a pensiilor.

El mai afirmă că oricine promite creșteri de venituri fără să aibă la bază o creștere economică solidă „de fapt, minte”.

„Intenția noastră e de a ajuta la creșterea veniturilor oricărui român, dar ea trebuie să se bazeze pe realități economice, pentru că altfel este un cadou otrăvit”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban pensii majorare