x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban despre referendumul din 26 mai: Trebuie să arătăm clar că românii au toleranţă zero faţă de corupţie

Orban despre referendumul din 26 mai: Trebuie să arătăm clar că românii au toleranţă zero faţă de corupţie

12 Apr 2019   •   15:42
Orban despre referendumul din 26 mai: Trebuie să arătăm clar că românii au toleranţă zero faţă de corupţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că referendumul din 26 mai va da ocazia cetăţenilor României să arate că nu tolerează fenomenul corupţiei.

"Trebuie să arătăm clar că românii au toleranţă zero faţă de corupţie şi că îşi doresc ca toţi aceia care şi-au folosit puterea dobândită pentru a se îmbogăţi, pentru a devaliza avutul public, pentru a fura din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni, trebuie să fie pedepsiţi şi că nimeni nu poate să-i ierte pentru furăciunile pe care le-au făcut", a declarat Orban vineri, la Piteşti.

Liderul liberal a reafirmat angajamentul PNL de a susţine în totalitate demersul preşedintelui.

"PNL este alături de preşedintele României, se va implica cu toată forţa sa politică şi organizatorică pentru succesul acestui referendum. Este vital pentru România ca cetăţenii săi să decidă că nu mai acceptă agresiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei, împotriva drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, declanşată de coaliţia majoritară", a precizat Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după două zile de consultări cu partidele politice, că Justiţia a ajuns în situaţia de acum din vina Partidului Social Democrat şi a precizat că România va avea referendum pe data de 26 mai.

În martie, preşedintele Iohannis a anunţat referendumul pe tema situaţiei din Justiţie, iar pe 1 aprilie a solicitat Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a consultării naţionale care va avea loc pe 26 mai.

Pe 26 martie, preşedintele Iohannis a avut consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului, iar pe 27 martie el s-a întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban referendumul 26 mai