x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, după întâlnirea cu Iohannis: Discuţiile au vizat teme politice, inclusiv campania pentru prezidenţiale

Orban, după întâlnirea cu Iohannis: Discuţiile au vizat teme politice, inclusiv campania pentru prezidenţiale

09 Iul 2019   •   21:15
Orban, după întâlnirea cu Iohannis: Discuţiile au vizat teme politice, inclusiv campania pentru prezidenţiale

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că discuţiile au vizat teme de politică internă şi europeană, dar s-au axat şi pe campania pentru alegerile prezidenţiale, având în vedere că liberalii susţin candidatura şefului statului pentru un nou mandat la Cotroceni.

"Am avut discuţii pe teme de politică internă, pe teme de politică europeană şi, de asemenea, am avut, să spun, un început de discuţie privitor la campania pentru alegerile prezidenţiale, în care ştiţi foarte bine că PNL susţine candidatura preşedintelui Iohannis şi avem obiectivul de a câştiga alegerile prezidenţiale. (...) Discuţiile au fost serioase şi s-au axat pe temele politice naţionale, europene şi mai ales pe pregătirea partidului pentru campanie şi pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale", a spus preşedintele PNL.

Potrivit acestuia, preşedintele Iohannis le-a cerut ''hotărâre, mobilizare şi seriozitate''.

Acesta a adăugat că, cel mai probabil, campania de strângere de semnături a PNL pentru prezidenţiale va începe în jurul datei de 10 august, până în prima zi a acestei luni urmând a fi definitivate şi echipele de campanie.

"Noi avem obiectiv să definitivăm toate echipele de campanie, la nivel naţional, la nivel judeţean şi la nivel local până la data de 1 august, termen care este deja stabilit. (...) Întreg Partidul Naţional Liberal este pregătit să se bată cu toate forţele pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, iar relaţia cu preşedintele României este o relaţie foarte serioasă, foarte stabilă, care se bizuie pe un parteneriat trainic, pentru binele României", a precizat Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte temele de politică internă, el a menţionat că s-a discutat despre proiectul de revizuire a Constituţiei, evoluţia privitoare la legile electorale, chestiuni legate de raportul GRECO.

Referitor la politica europeană, liderul PNL şi şeful statului au purtat discuţii privind votul pentru alegerea preşedintelui Comisiei Europene, Orban exprimându-şi susţinerea pentru candidatul PPE, Ursula von der Leyen.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: orban iohannis prezidentiale