x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Țările democratice au datoria să facă mult mai mult decât ceea ce fac acum pentru Ucraina

Orban: Țările democratice au datoria să facă mult mai mult decât ceea ce fac acum pentru Ucraina

05 Mar 2022   •   13:30
Orban: Țările democratice au datoria să facă mult mai mult decât ceea ce fac acum pentru Ucraina
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul premier al României Ludovic Orban susține că înțelege faptul că NATO nu poate să se implice militar, dar spune că toate țările democratice au datoria să facă mult mai mult decât ceea ce fac acum pentru Ucraina.

„Să fim realiști! Lumea democratică va suferi o înfrângere dacă Putin reușește să își atingă obiectivele în Ucraina. Nu doar morală ci și practică. Cu Putin la butoane nu va mai fi liniște în lume. Dacă lui Putin îi va merge cu Ucraina, va continua și mai abitir terorismul de stat pe care îl practică și va amenința în continuare orice stat cu agresiunea militară și lumea cu bomba nucleară. Înțeleg că NATO nu poate să se implice militar. Dar toate țările democratice au datoria să facă mult mai mult decât ceea ce fac acum pentru Ucraina”, a scris sâmbătă pe Facebook Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei.

El spune că Ucraina poate fi ajutată cu tot ce are nevoie ca să reziste.

„Ucrainienii și-au câștigat cu vârf și îndesat dreptul de a fi susținuți de toată lumea. Au voința de se lupta pe viață și pe moarte pentru a își apăra țara. Cauza lor este strigător la cer de dreaptă. Au demonstrat că au caracter, eroism, spirit de sacrificiu, curaj, inteligență, solidaritate. Sunt conduși de lideri adevărați”, susține Orban.

Conform acestuia, Ucraina are nevoie acum de sprijin economic, financiar, logistic, militar, umanitar.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban