x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Trebuie să depășim paradigma perimată a absolvenților pe bandă rulantă

Iohannis: Trebuie să depășim paradigma perimată a absolvenților pe bandă rulantă

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2023   •   11:15
Iohannis: Trebuie să depășim paradigma perimată a absolvenților pe bandă rulantă

„Trebuie să depășim paradigma perimată a absolvenților pe bandă rulantă, care obțin toți niște diplome fără ca acestea să îi ajute cu adevărat în viața reală, spune Klaus Iohannis la deschiderea anului școlar: „România competitivă, asta se poate realiza numai printr-o educație de calitate”.

„Noul cadru legislativ în domeniul educației oferă toate premisele ca elevii să finalizeze ciclul școlar pe deplin pregătiți pentru o societate aflată într-o permanentă schimbare și adaptați unei piețe a muncii dinamice. Trebuie să depășim paradigma perimată a absolvenților pe bandă rulantă, care obțin toți niște diplome fără ca acestea să îi ajute cu adevărat în viața reală. Dar legile nu sunt suficiente, este nevoie și de participarea dumneavoastră și sunt convins că veți fi mereu alături de copii pentru a-i ajuta să devină adulți activi și responsabili. Respectul pentru școală și importanța acordată educației depind într-o măsură considerabilă și de implicarea dumneavoastră, a părinților și a bunicilor”, afirmă Klaus Iohannis.

El apreciază că legile educației adoptate recent „dau șansa unui nou început într-un domeniu fundamental pentru orice societate modernă”.

„Reformele educaționale necesită însă răbdare și perseverență, pentru că rezultatele se văd în timp și nu de pe o zi pe alta. Să acordăm, așadar, noilor legi posibilitatea de a fi implementate. Sper ca politicienii să dea dovadă de maturitate și să nu intervină imediat cu modificări care pot afecta acest parcurs, așa cum, din păcate, multe dintre reformele anterioare au fost diluate prin astfel de ingerințe. Îmi place să cred că scopul nostru comun este să clădim o Românie educată, în care fiecare copil are șansa de a-și explora potențialul și de a evolua profesional și personal”, adaugă șeful statului.

Klaus Iohannis menționează că, „după îndelungi și temeinice dezbateri, avem, în sfârșit, legi ale educației moderne, care transpun în practică viziunea proiectului

„Este o etapă esențială pentru a începe să rezolvăm problemele cu care se confruntă învățământul din țara noastră. Cu toții ne dorim o Românie competitivă, iar asta se poate realiza numai printr-o educație de calitate, accesibilă tuturor elevilor și studenților”, încheie Iohannis

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: absolventi klaus iohannis