x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii arată că oamenii nu știu ce se va întâmpla de vineri

Parlamentarii arată că oamenii nu știu ce se va întâmpla de vineri

de Ion Alexandru    |    12 Mai 2020   •   08:50
Parlamentarii arată că oamenii nu știu ce se va întâmpla de vineri
Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a adus, ieri, atacuri extrem de dure la adresa premierului Ludovic Orban, după ce Guvernul a trimis Parlamentului proiectul de lege privind starea de alertă. Parlamentarul a susținut că premierul este incompetent, întrucât nu cunoaște prevederile legale din Constituția României privitoare la adoptarea unui astfel de proiect legislativ.
 
„Orban și miniștrii săi se contrazic prin măsurile luate. Oamenii nu știu ce se va întâmpla după 15 mai. Azi au adoptat un proiect de lege privind starea de alertă care să fie trimis urgent prin Parlament. Simt nevoia să îi spun premierului că este incompetent, habar nu are ce scrie în Constituție. E nevoie de două zile pentru contestare la CCR și de 3 zile să intre în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial. Astfel, se depășește perioada în care proiectul de lege trebuie să intre în vigoare”, a spus liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

La rândul său, președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a precizat că „este o altă dovadă de incompetenţă, dacă nu decât de sfidare din partea Guvernului. Să vii acum, astăzi, când peste câteva zile expiră starea de urgenţă, să spui – eu, Guvernul am făcut un proiect de lege – este foarte bine că a înţeles Guvernul că e nevoie de lege şi că drepturile fundamentale ale omului nu pot fi restrânse când vrea Guvernul”, a spus Robert Cazanciuc. Acesta reclamă şi faptul că proiectul de lege a fost aprobat în şedinţa Executivului fără a avea la bază un studiu ştiinţitic, dar şi întârzierea cu care Guvernul a aprobat acest proiect. „Mi se pare complet iresponsabil să vii azi să spui că trebuie să trecem în patru zile un proiect de lege prin ambele Camere ale Parlamentului. Putem să facem acest lucru, dar e o lipsă de respect faţă de popor, de Parlament, să nu ai parte de dezbatere cu adevărat importantă, largă, pe un proiect de act normativ care priveşte o ţară”, a conchis acesta.

×