x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii decid în 20 noiembrie dacă aprobă ARESTAREA preventivă a lui Trăşculescu

Deputaţii decid în 20 noiembrie dacă aprobă ARESTAREA preventivă a lui Trăşculescu

14 Noi 2012   •   08:50
Deputaţii decid în 20 noiembrie dacă aprobă ARESTAREA preventivă a lui Trăşculescu
Sursa foto: informatiavranceana.ro
UPDATE 11:20 - Camera Deputaţilor se va reuni în 20 noiembrie, la ora 12.00, pentru a decide asupra solicitării de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu, a anunţat, miercuri, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea. Zgonea a precizat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că s-a decis ca până sâmbătă la prânz Comisia juridică să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu acest caz.

El a anunţat, de asemenea, că marţi, 20 noiembrie, la ora 12.00, va avea loc votul în plen.

....................

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se reuneşte, în această dimineaţă, la ora 10.00, pentru a  discuta cererea  venită de la Ministerul Justiţiei, privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor ,Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că a primit adresa de la Ministerul Justiţiei prin care Parchetul de pe lângă ICCJ, precum şi DNA - Secţia de combatere a corupţiei, solicită Camerei încuviinţarea arestării preventive a deputatului PDL.

Trăşculescu este acuzat de trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit procurorilor anticorupție, Trășculescu, șef al PDL Vrancea, a solicitat, printr-o parte terță, mai întâi suma de 50.000 de euro, mai apoi la 150.000 de euro, pretinzând că poate sa intermedieze aprobarea unor proiecte de investiții prin PNDI, program gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Comisia Juridică anunţase luni că a luat la cunoştinţă de sesizarea făcută de Ministerul Justiţiei, dar că nu va da raport atâta timp cât nu este o solicitare privind arestarea.

×