x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parteneriat civil, negociat de Negrescu

Parteneriat civil, negociat de Negrescu

de Monica Stoica    |    08 Mai 2018   •   15:14
Parteneriat civil, negociat de Negrescu
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susţine că în PSD se lucrează la un proiect de lege pentru legiferarea parteneriatului civil. De altfel, PSD a purtat discuţii cu reprezentanţii comunităţii LGBT, responsabil de acest subiect fiind ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, face o mutare strategică. Socialul – democratul a ieşit la rampă cu o decizie prin care încearcă să medieze conflictul iscat între tabăra LGBT şi tradiţionalişti. “În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. De asemenea, trebuie legiferată clar situaţia familiilor monoparentale. Trebuie o discuţie serioasă pentru a acoperi toate zonele. Una nu exclude pe alta”, a afirmat Liviu Dragnea, în contextul susţinerii referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Întrebat dacă în PSD se lucrează la un proiect de lege în această privinţă, Dragnea a invocat dezbaterile pe care PSD a început să le poarte. „S-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune”. Chestionat dacă data de 26 mai se confirmă pentru organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei privind familia, aşa cum s-ar fi zvonit în „teritoriu”, preşedintele PSD n-a confirmat. "Nu ştiu unde a ajuns, nu e oficială. Exista o dorinţă mare de a veni la Bucureşti", a adăugat Dragnea. Referitor la organizarea unui miting pe tema familiei tradiţionale, Dragnea a spus că Legea referendumului nu este încă promulgată, astfel că nu se poate discuta de un calendar de acţiuni.

PSD a anunţat în repetate rânduri că organizează miting pentru susţinerea familiei tradiţionale, pentru a le face pe plac celor 3 milioane de români care susţin modificarea Constituţiei, astfel încât familia să fie redefinită ca uniunea dintre bărbat şi femeie.

×
Subiecte în articol: parteneriat civil