x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parteneriat între stat şi Biserică

Parteneriat între stat şi Biserică

16 Apr 2009   •   00:00

Deputatul PD-L Raluca Turcan a prezentat ieri un proiect de lege privind instituirea unui parteneriat între stat şi Biserică, pentru acordarea unei asistenţe sociale complementare ajutorului pe care îl acordă statul persoanelor cu nevoi.



Raluca Turcan a afirmat că 80% din finanţarea acestor proiecte va fi asigurată de stat, prin Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, iar 20% de unităţile de cult religioase. Proiectele ar ajunge la o comisie aflată în subordinea consiliilor judeţene, care stabilesc o prioritizare a proiectelor care urmează să fie finanţate.

Înainte ca proiectele eligibile să fie trimise la Ministerul Muncii, pentru a evita arbitrariul politic, acestea trec printr-un consiliu consultativ care supervizează aceste proiecte şi acordă un vor consultativ, stabilind, la rândul ei, prioritatea.

Prin aceste proiecte s-ar putea oferi toate serviciile de asistenţă (îmbrăcăminte, hrană, adăpost etc.) persoanelor aflate în nevoie, familiilor cu mulţi copii, copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate sau familiilor monoparentale, precum şi bătrânilor şi bolnavilor.

×
Subiecte în articol: politic