x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidele parlamentare invitate, luni, la Cotroceni

Partidele parlamentare invitate, luni, la Cotroceni

08 Oct 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, luni, la o discuţie privind Legea pensiilor, a educaţiei şi privind bugetul de stat pe 2011.

Invitaţia către liderii partidelor a fost lansată pentru luni la ora 12.00, anunţă Mediafax.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile ar urma să vizeze următoarele teme: priorităţile legislative care aşteaptă votul Parlamentului, respectiv Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educaţiei şi Legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2011, dar şi obiectivele asumate de România în urma adoptării Strategiei UE 2020.

Voicu: PNL nu participă la consultări de la Cotroceni
Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat că liberalii nu vor participa la consultări la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu decât după moţiunea de cenzură, pentru a discuta despre formarea unui nou Guvern. "Noi avem o hotărâre mai veche care este încă în vigoare - aceea de a nu participa la astfel de cosultări, pentru că preşedintele Traian Băsescu nu îşi exercită de foarte multă vreme rolul constituţional de mediator şi se comportă ca un preşedinte de partid. Ne vom prezenta la consultări la Cotroceni după moţiunea de cenzură, pentru formarea unui nou Guvern", a declarat pentru Mediafax Mihai Voicu.


PSD decide luni dacă merge la Cotroceni

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că membrii conducerii PSD vor decide, luni, în şedinţa Biroului Permanent, dacă reprezentanţii formaţiunii vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni. "Nu iau singur deciziile astea. Vom decide luni, la Biroul Permanent, vom discuta cu toţi colegii din conducerea partidului şi vom stabili dacă mergem sau nu la Cotroceni", a declarat pentru Mediafax Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: observator