Presedintele Partidului Popular (PP), deputatul independent Corneliu Ciontu, i-a acuzat ieri pe reprezentantii politiei ca desfasoara "actiuni de prigoana politica" prin verificarea celor 40.000 de semnaturi de sustinere a formatiunii politice pe care acesta o conduce.
El a aratat ca inscrierea partidului sau a constituit "o odisee" la baza careia a stat plangerea penala depusa de senatorul PRM Gheorghe Funar in urma careia reprezentantii ministerului de Interne au declansat verificarea semnaturilor depuse pentru inscrierea PP. "Aceasta plangere penala nu contine nici un argument concret, fiind menita doar a intarzia sine die infiintarea PP", a spus Ciontu si i-a acuzat pe reprezentatii MAI ca "si-au depasit strident prerogativele si, raspunzand unor foarte probabile presiuni politice, au hartuit sistematic pe cei care au semnat pentru infiintarea PP".
INTIMIDARE. Potrivit lui Ciontu, politistii le-au pus cetatenilor intrebari de intimidare precum "Ce-i cu partidul asta?", sau "Mai bine v-ati intoarce la PRM" si in cele mai multe cazuri aveau pregatite declaratii tip prin care oamenii erau indemnati sa infirme semnarea listelor. De asemenea, pentru ca toti cei care au semnat pentru infiintarea PP au fost chemati la politie pe baza de citatie personala, in opinia lui Ciontu acesta fiind un abuz pentru ca i-au tratat ca pe niste "infractori". Astfel ca, la portile politiei s-au format cozi de zeci de oameni "obligati sa-si prezinte opiniile politice". Ei au fost intrebati daca sunt membri ai partidului desi semnasera doar pentru infiintarea acestuia si in numeroase cazuri li s-a explicat semnatarilor ca "parasirea PRM este o fapta grava si periculoasa". Ciontu a semnalat aceste abuzuri, prin scrisori, si presedintelui Traian Basescu, premierului Calin Popescu Tariceanu si ministrului Justitiei, Monica Macovei.