x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paşcan (PMP): Propunerile de modificare a Codului administrativ vizează oficializarea limbii maghiare în România

Paşcan (PMP): Propunerile de modificare a Codului administrativ vizează oficializarea limbii maghiare în România

28 Iun 2018   •   19:50
Paşcan (PMP): Propunerile de modificare a Codului administrativ vizează oficializarea limbii maghiare în România

Propunerile de modificări ale Codului administrativ "lezează" suveranitatea ţării şi vizează "oficializarea" limbii maghiare în România, susţine deputatul Marius Paşcan, preşedintele executiv al PMP. 

"Prin complicitatea coaliţiei trădării naţionale PSD - ALDE, udemeriştii se pregătesc să sărbătorească un important succes, reprezentând un pericol pe termen lung pentru România. Noul Cod administrativ, pe cale să fie adoptat de Parlament, lezează suveranitatea ţării şi reprezintă parafarea legislativă a strategiei pe termen lung de edificare a autonomiei teritoriale pe criterii etnice, în regiunile botezate separatist drept 'ţinutul secuiesc' şi 'Partium'", afirmă Paşcan într-un comunicat transmis joi AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, în raportul Comisiei de la Veneţia, din octombrie 2001, cu privire la tratamentul preferenţial acordat minorităţilor naţionale, se precizează că "tratamentul preferenţial nu poate să fie acordat în alte domenii în afară de educaţie şi cultură, decât în cazuri excepţionale". 

Raportul Comisiei nu menţionează în niciun fel tratamentul preferenţial în domeniul administraţiei publice, mai susţine liderul PMP. 

Preşedintele executiv al PMP a subliniat că, în cazul în care propunerea legislativă va fi adoptată, în forma actuală, şi la Camera Deputaţilor, for decizional, Partidul Mişcarea Populară va sesiza Curtea Constituţională a României. 
AGERPRES

×