x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paul Stănescu, despre numirea sa ca ministru: Nu am emoţii, eu ştiu că nu am încălcat legea

Paul Stănescu, despre numirea sa ca ministru: Nu am emoţii, eu ştiu că nu am încălcat legea

17 Oct 2017   •   11:00
Paul Stănescu, despre numirea sa ca ministru: Nu am emoţii, eu ştiu că nu am încălcat legea

Senatorul PSD Paul Stănescu, propus să preia portofoliul de ministru al Dezvoltării, a declarat marţi că nu are emoţii în privinţa numirii sale de către şeful statului, întrucât ştie că nu a încălcat legea. 

"N-am nicio informaţie de la Palatul Cotroceni. Aşa cum v-am spus ieri, nici nu întreb lucrul ăsta. E la latitudinea preşedintelui României, atunci când dânsul va spune, sigur eu voi merge la Cotroceni. (...) Nu am fost contactat, nu ştiu. Nu am mai fost ministru, înţeleg că nu faci o facultate pentru a fi ministru (...). Aştept să vedem ce spune preşedintele României", a declarat Paul Stănescu, la Camera Deputaţilor, întrebat de jurnalişti dacă are "vreo reacţie de la Cotroceni" după nominalizarea sa ca ministru al Dezvoltării. 

El a infirmat şi faptul că a discutat cu premierul Mihai Tudose: "Nu, în cursul zilei de ieri nu am vorbit, probabil în cursul zilei de azi o să vorbim". 

Stănescu a adăugat că nu are nicio emoţie cu privire la numirea sa, întrucât a respectat legea. 

"Nu, nu am nicio emoţie, de când mă ştiu am respectat legea. Nu am absolut nicio emoţie", a spus el. 

Fiind întrebat de dosarul de la DNA în care figurează şi numele său, Stănescu a precizat că în acel dosar putea fi menţionat oricine. 

"Domnişoară (către o ziaristă - n.r.), în dosarul ăla puteaţi fi trecută şi dumneavoastră. Acolo sunt lucruri care vorbesc numai despre Primăria municipiului Slatina, deci atât. Deci, acolo putea fi trecut fiecare dintre noi de aici, atât, nimic mai mult (...) E o acţiune in rem în care tot ce se spune acolo este vorba despre Primăria municipiului Slatina, eu în acea perioadă am fost preşedintele Consiliului Judeţean, nicio acţiune de acolo nu are legătură cu Consiliul Judeţean", a mai spus senatorul. 

El consideră că nu există niciun alt motiv care ar putea fi invocat pentru ca numirea sa să fie respinsă. 

"Nu cred că mi se poate reproşa. Eu ştiu că nu am încălcat legea, asta ştiu sigur. (...) Şi tot timpul m-am străduit să întreb cât mai multă lume, câţi mai mulţi oameni care se pricep să nu încalc legea, nici măcar din greşeală să nu încalc legea", a declarat senatorul. 

Stănescu a afirmat că PSD este pregătit şi poate găsi oricând un înlocuitor, în cazul în care preşedintele îl respinge, având în vedere că este un partid foarte mare. 

"PSD este un partid foarte mare, sigur că oricând se poate găsi un candidat", a arătat el. 

Senatorul a făcut declaraţia înainte de a intra în biroul de la Camera Deputaţilor al lui Liviu Dragnea. AGERPRES

×