x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L: Băsescu, lansat în lipsă

PD-L: Băsescu, lansat în lipsă

09 Oct 2009   •   00:00

Colegiul Director al PD-L a decis susţinerea lui Traian Băsescu pentru un nou mandat la Cotroceni, după ce lansarea oficială în cursa prezidenţială de la Sala Palatului a fost anulată.



La şedinţă era aşteptat şi Traian Băsescu, al cărui nume fusese aşezat pe masa Colegiului Director, în faţa unui scaun liber lângă premierul Emil Boc. Şeful statului nu a venit însă, Boc afirmând că preşedintele nici nu a fost invitat. Liderul PD-L a precizat că, în conformitate cu Constituţia, şeful statului nu poate activa în cadrul unui partid politic. Boc a mai anunţat că liderii PD-L au votat în unanimitate să îl susţină pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale.

Totodată, democrat-liberalii şi-au afirmat sprijinul pentru o altă serie de proiecte pentru care a militat şeful statului, Boc menţionând reducerea Parlamentului la o singură Cameră, care să nu aibă mai mult de 300 de membri, Legea educaţiei naţionale, Legea unică a salarizării şi Legea reformării sistemului de pensii. Întrebat dacă nu era necesară convocarea unei Convenţii Naţionale a partidului pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie, Boc a răspuns: "Este suficientă decizia Colegiului Director". (M.I.A, A.D.)

×
Subiecte în articol: politic