x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L Gorj fără lider, Hoară candidatul favorit

PD-L Gorj fără lider, Hoară candidatul favorit

de Gabriela Mladin    |    17 Mar 2010   •   00:00
PD-L Gorj fără lider, Hoară candidatul favorit
Sursa foto: /www.sutu.ro

Preşedintele PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, şi-a dat demisia din fruntea organizaţiei judeţene. Acesta susţine că demisia sa a fost înaintată Secretariatului Birolui Permanent Naţional la începutul acestei săptămâni şi că aşteaptă aprobarea. În Gorj se zvoneşte că preşedinte interimar, până la organizarea alegerilor, va fi Marcel Hoară, secretar de stat în Mnisterului Economiei.

Cosmin Popescu a fost desemnat preşedinte interimar al organizaţiei PD-L Gorj în anul 2008, când l-a înlocuit din funcţie pe Ionel Manţog. Cel care l-a girat în această poziţie a fost primarul Aradului, Gheorghe Falcă, trimis la Gorj să pună organizaţia la punct. De atunci n-au mai existat alegeri în cadrul filialei, iar tot mai multe voci din cadrul partidului acuzau faptul că deputatul Popescu ar fi o marionetă a fostului preşedinte, respectiv Manţog.

"Am depus demisia şi aştept să se ia o decizie. Cel mai potrivit ar fi ca Biroul Naţional Permanent, care se întruneşte luni în şedinţă, să desemneze o persoană din afara judeţului, la conducerea PDL Gorj. Trebuie să fie cineva din afara competiţiei pentru alegerile din toamnă, în urma cărora va fi ales noul preşedinte al organizaţiei judeţene", a declarat Cosmin Popescu.

Deputatul a fost condamnat recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare sub supraveghere pentru favorizarea infractorului, şi un an şi şase luni închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Hotărârea nu este definitivă, ea fiind atacată cu recurs de către deputat, dar şi de Direcţia Naţională Anticorupţie. Lui Cosmin Popescu i s-a reproşat permanent că este unul dintre apropiaţii lui Ionel Manţog, chiar în condamnarea primită de favorizare a infractorului, judecătorii stabilesc drept infractor pe Ionel Manţog.

Prin culisele partidului se vorbeşte deja de un alt apropiat al lui Manţog ca fiind favorit pentru funcţia de preşedinte al PDL Gorj. Este vorba despre Marcel Hoară, director al unei agenţii din subordinea Ministerului Economiei. Acesta nu infirmă candidatura pentru alegeri: "Daco mi se va propune o astfel de funcţie nu o voi refuza", a declarat Hoară.

×
Subiecte în articol: politic