x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L nu se dezice de primarul Mircia Gutău

PD-L nu se dezice de primarul Mircia Gutău

31 Ian 2010   •   00:00
PD-L nu se dezice de primarul Mircia Gutău

Deputatul de Vâlcea Samoil Vâlcu a dezvăluit că primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat definitiv la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită, nu a fost exclus din partid. Conform demnitarului PD-L-ist acesta va activa în PDL până la finalizatea tuturor căilor de atac în instanţă.



"Din câte ştim, avocaţii lui lucrează la nişte căi de atac. În momentul în care se epuizează toate aceste căi, atunci se va lua o decizie în cazul lui Gutău", a spus deputatul PDL, care a precizat că în cadrul reuniunii de la Poiana Braşov nu a fost discutat acest subiect. Declaraţiile lui Samoil Vâlcu vin în contradicţie cu cele ale senatorului PDL Dorel Jurcan, care declarase, în urmă cu câteva zile că la reuniunea de la Poiana Braşov va fi luată în discuţie excluderea din partid a primarului din Râmnicu Vâlcea, în urma condamnării definitive a acestuia la trei ani şi jumătate de închisoare.

În plus, preşedintele PDL, Emil Boc, declara, miercuri seară, că primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, va fi exclus din partid, în baza statutului care stabileşte că orice persoană condamnată trebuie exclusă din formaţiune, reaminteşte Mediafax.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv, miercuri, de instanţa supremă, la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le va fi scăzută perioada arestului preventiv. Judecătorii l-au condamnat pe Mircia Gutău la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită. Aceeaşi pedeapsă a primit şi Nicolae Dicu, acuzat de complicate la luare de mită. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

×
Subiecte în articol: politic