x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD şi-a stabilit taxa şi sloganul

PD şi-a stabilit taxa şi sloganul

de Oana Stancu Zamfir    |    16 Oct 2007   •   00:00
PD şi-a stabilit taxa şi sloganul
Sursa foto: Gabi Boholt/

Democraţii şi-au chemat ieri liderii de filiale la Bucureşti nu pentru vreo decizie politică majoră, ci pentru căteva detalii legate de campania pentru europarlamentare.

Democraţii şi-au chemat ieri liderii de filiale la Bucureşti nu pentru vreo decizie politică majoră - acestea nu se mai discută de mult in foruri atăt de largi - , ci pentru căteva detalii legate de campania pentru europarlamentare. 200 de milioane de lei vechi, aceasta este taxa cerută fiecărei organizaţii pentru campania organizată de la centru acesteia adăugăndu-i-se ce cheltuieşte filiala la ea acasă. Totalul - circa 250.000 de euro - nu corespunde insă cu sumele pe care partidele le cheltuiesc in mod obişnuit intr-o campanie, nici măcar cu cele pe care le declară. Grosul vine ca intotdeauna din buzunarul "sponsorilor". Sloganul pe care aceşti bani ar trebui să-l promoveze nu spune nimic pentru masa de alegători: "Populari in Europa, democraţi in Romănia". Confortul poziţionării in sondaje pare să fi anulat şi inspiraţia democraţilor pentru bătălia electorală. Mai ales cănd locomotiva partidului continuă să fie preşedintele Traian Băsescu, iar acesta nu se sfieşte să se implice in campania democraţilor. De altfel, Emil Boc (foto) a anunţat ieri că şeful statului este invitat la lansarea candidaţilor PD pentru Parlamentul European, manifestarea avănd loc lunea viitoare, concomitent cu Consiliul Naţional al partidului.

Căt priveşte moţiunea de cenzură pelediştii au găsit ieri dimineaţă impreună cu democraţii o ieşire din incurcătură după ce adoptaseră in plină Delegaţie Permanentă o rezoluţie prin care ameninţa să dea jos Guvernul. Chiar liderul PLD, Theodor Stolojan, şi-a dat seama că nu are nici măcar cum să obţină semnăturile necesare depunerii moţiunii. Astfel că, PLD şi PD au decis: moţiunea se va depune, insă după europarlamentare, pentru că pănă atunci sunt prea multe evenimente politice importante, respectiv posibilul referendum pentru votul uninominal şi dezbaterile din Parlament asupra proiectului bugetului de stat pe 2008. Cel care pare să le fi deschis ochii liderilor PLD este purtătorul de cuvănt al PSD, Cristian Diaconescu. "Ar fi interesant de văzut de unde va reuşi PLD să străngă semnături pentru o moţiune de cenzură. PSD a depus o moţiune şi nu mai poate susţine o alta", a avertizat acesta.

×
Subiecte în articol: politic