x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL atacă în contencios administrativ OUG privind modificarea Legii Curţii Constituţionale

PDL atacă în contencios administrativ OUG privind modificarea Legii Curţii Constituţionale

05 Iul 2012   •   07:08
PDL atacă în contencios administrativ OUG privind modificarea Legii Curţii Constituţionale

PDL va ataca ordonanta de urgenta a Guvernului privind modificarea Legii Curtii Constitutionale la Sectia de Contencios a Curtii de Apel, a anuntat, in aceasta dimineata, presedintele democrat-liberal Vasile Blaga.

"Am decis sa atacam la Curtea de Apel Bucuresti, in contencios, ordonanta de ieri (miercuri - n.r.) a Guvernului care restrange atributiile Curtii Constitutionale", a precizat Vasile Blaga, dupa sedinta grupurilor parlamentare PDL.

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanta de urgenta, ca judecatorii Curtii Constitutionale vor avea dreptul sa se pronunte doar asupra constitutionalitatii Regulamentelor Parlamentului, nu si asupra hotararilor plenului Camerei Deputatilor, plenului Senatului sau plenului celor doua Camere.

Un argument pe care se bazeaza Guvernul este ca, pana in 2010, Curtea Constitutionala avea dreptul de a emite doar avize consultative, dar fostul Guvern a introdus un nou prag, cu un aviz obligatoriu, ceea ce ar fi transformat Curtea in "institutie politica".

Ordonanta a fost publicata tot miercuri in Monitorul Oficial si imediat in Monitor au fost publicate si hotararile prin care Vasile Blaga si Roberta Anastase sunt revocati din functiile de presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor, precum si cele prin care sunt numiti Crin Antonescu si Valeriu Zgonea la conducerea celor doua camere.

×