x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL discută, joi, în Colegiul Director, organizarea campaniei lui Băsescu

PDL discută, joi, în Colegiul Director, organizarea campaniei lui Băsescu

07 Oct 2009   •   00:00

Democrat-liberalii se reunesc, joi, într-o nouă şedinţă de Colegiu Director, a treia în ultimele săptămâni, pentru a stabili programul de campanie pentru preşedintele Traian Băsescu şi evenimentele de lansare care vor fi organizate în ţară, în perioada premergătoare campaniei.



Colegiul Director al PDL va avea loc, joi, începând cu ora 16.00, la Palatul Parlamentului.

Anunţul convocării Colegiului Director a fost făcut încă de luni, vicepreşedintele Gheorghe Flutur, coordonator al campaniei PDL pentru alegerile prezidenţiale, precizând că pe ordinea de zi a reuniunii se află "punerea de acord a agendei PDL cu agenda preşedintelui României", în vederea susţinerii candidaturii lui Traian Băsescu la scrutinul din această toamnă.

De altfel, PDL a decis în şedinţa BPN de luni să renunţe la lansarea oficială a preşedintelui Băsescu, ce ar fi trebuit să aibă loc la Sala Palatului, în 17 octombrie, cei mai mulţi dintre reprezentanţii BPN aflând în şedinţă că această lansare nu va mai avea loc.

În acest context, PDL ia în calcul organizarea mai multor adunări, de tipul celei în care Traian Băsescu şi-a anunţat intenţia de a candida, estimând că acest tip de campanie "spontană" prinde mai bine la electorat decât o lansare sub sigla partidului.

Aceste manifestări vor avea loc în toate zonele ţării, în perioada de precampanie şi campanie electorală.

Potrivit unor surse din partid, planurile formaţiunii democrat-liberale de a organiza, în data de 17 octombrie, un eveniment amplu, la Sala Palatului, în prezenţa a aproximativ 6.000 de militanţi veniţi din întreaga ţară, a fost dat peste cap duminică seara, când liderii au fost informaţi că şeful statului nu doreşte o astfel de lansare.

Mai mulţi democrat-liberali au arătat că lansarea liderului PSD Mircea Geoană nu a avut efectul scontat, existând multe critici la adresa acestui tip de manifestare electorală, astfel că s-a decis să se renunţe la o lansare a lui Traian Băsescu sub sigla PDL.

În plus, se doreşte ca imaginea candidatului Traian Băsescu să nu fie asociată doar cu PDL, ci să se transmită mesajul unei susţineri şi din partea altor partide sau a unor reprezentanţi din clasa politică sau societatea civilă.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic