x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pedeliştii sunt de acord cu o lege a votului uninominal care să conţină rezultatele referendumului din 2009

Pedeliştii sunt de acord cu o lege a votului uninominal care să conţină rezultatele referendumului din 2009

21 Mai 2012   •   12:17

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca parlamentarii PDL vor depune o serie de amendamente la proiectul de lege privind votul uninominal majoritar. Blaga a mai spus si ca PDL poate fi de acord cu o astfel de lege doar in cazul in care in cuprinsul ei se vor regasi prevederile referitoare la reducerea numarului de alesi la 300, Parlament unicameral si vot uninominal dintr-un tur, intrebat despre pozitia democrat-liberalilor cu privire la legea privind votul uninominal majoritar.

"Pozitia PDL este aceeasi din totdeauna: da, daca respectam vointa poporului, 300 de parlamentari, Parlament unicameral si vot uninominal", a declarat Vasile Blaga, care a negat ca PDL ar urma sa propuna 'scrutin in doua tururi'.

"Nu, propunem ce v-am spus: reducerea numarului de parlamentari la 300, vot uninominal dintr-un singur tur si Parlament unicameral", a mai declarat liderul democrat-liberal.

×