x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Petre Roman: Fiecare liberal care a dorit să candideze la alegeri a cotizat cu 2.500 de euro

Petre Roman: Fiecare liberal care a dorit să candideze la alegeri a cotizat cu 2.500 de euro

06 Noi 2012   •   10:06
Petre Roman: Fiecare liberal care a dorit să candideze la alegeri a cotizat cu 2.500 de euro
Sursa foto: Intact Images/Karina Knapek

Fostul premier Petre Roman, candidat PNL pentru un loc de deputat la Brașov, a declarat, luni seara, la Digi24, că fiecare membru al partidului care a vrut să se înscrie pe lista candidaților la alegerile parlamentare a trebuit să cotizeze la partid cu câte 2.500 de euro.

Potrivit acestuia, banii sunt folosiți în campania partidului la nivel național, adăugând că el a apelat la sponsori pentru a-și finanța candidatura la alegerile parlamentare din 9 decembrie. "A fost o cheltuială cu garanţia, pe care am dat-o din buzunar. E vorba de garanţia cerută de lege şi de cea cerută de partid pentru cheltuielile generale. E o chestiune cât se poate de transparentă. Ştiu că toate partidele au nevoie de o sumă de bani pentru ceea ce înseamnă campania la nivel naţional", a spus Petre Roman.

În opinia sa, această sumă este firească dat fiind daptul că într-o campanie electorală este nevoie promovare outdoor, voluntari, promovare media.

"E nevoie şi de sponsori. Eu mă găsesc într-o situaţie avantajoasă, aceea de a apela la oameni pe care-i cunosc şi care vor să mă vadă în Parlamentul României, nu pentru interes strict personal", a adăugat fostul premier.

Fostul premier Petre Roman candidează din partea PNL pentru un loc de deputat în Braşov. Roman va candida pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 8 Bartolomeu - Tractorul - Triaj - Uzina 2, avându-l drept contracandidat pe fostul ministrul al Finanţelor din Guvernul Boc, Gheorghe Ialomiţianu, de la PDL, care candidează pentru al doilea mandat de deputat.

În acelaşi colegiu vor mai candida Geczi Gellert, viceprimarul municipiului Săcele (UDMR), Eugen Telişcă (PRM), Dumitru Buţan (PPDD) şi Romeo-Vasile Paşcu (PER).
 

×