x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pirtea (PNL): România nu a obţinut un loc în CS al ONU din cauza declaraţiei neinspirate a premierului Dăncilă

Pirtea (PNL): România nu a obţinut un loc în CS al ONU din cauza declaraţiei neinspirate a premierului Dăncilă

07 Iun 2019   •   20:50
Pirtea (PNL): România nu a obţinut un loc în CS al ONU din cauza declaraţiei neinspirate a premierului Dăncilă
Sursa foto: pnl.ro

Deputatul PNL Marilen Pirtea afirmă că România a pierdut, vineri, votul pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU în perioada 2020 - 2021 din cauza deciziei "neinspirate" a premierului Viorica Dăncilă de a declara susţinerea mutării Ambasadei ţării noastre din Israel. 

"În ciuda eforturilor diplomatice intense pe care le-a făcut delegaţia ţării noastre, din care fac parte, România a pierdut astăzi votul pentru obţinerea unui loc în Consiliul de Securitate al ONU. Motivul? Decizia neinspirată a premierului României de a declara că susţine mutarea sediului Ambasadei din Israel! 'Sancţiunea' pentru acest act iresponsabil s-a văzut la votul de astăzi! De asta avem nevoie de un Guvern competent, care să reprezinte interesele ţării noastre cât mai bine pe plan naţional şi internaţional", a scris Pirtea, vineri pe Facebook.

El reafirmă ataşamentul României faţă de diplomaţia multilaterală şi faţă de principiile şi valorile consacrate în Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Estonia şi arhipelagul caraibian Saint Vincent şi Grenadine au fost alese vineri de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a deveni, din ianuarie, membre nepermanente ale Consiliului de Securitate al ONU în perioada 2020 - 2021, învingându-şi "rivalii", România şi, respectiv, Salvador, a informat AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pirtea pnl CS ONU Viorica Dăncilă