x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pivniceru: Am aşteptări de maximă normalitate în relaţia cu Traian Băsescu

Pivniceru: Am aşteptări de maximă normalitate în relaţia cu Traian Băsescu

24 Aug 2012   •   06:31
Pivniceru: Am aşteptări de maximă normalitate în relaţia cu Traian Băsescu

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat, astazi, ca are asteptari de "maxima normalitate" in relatia cu presedintele Traian Basescu. Intrebata, la intrarea in sediul Ministerului Justitiei, daca s-a gandit la un inlocuitor al Codrutei Kovesi la Ministerul Public, Mona Pivniceru a spus ca Ministerul Justitiei nu se rezuma doar la numirea procurorului general, ci sunt multe alte probleme importante.

In legatura cu prioritatile pe care le are in calitate de ministru al justitiei, Pivniceru a mentionat ca va prezenta o agenda publica si cu siguranta jurnalistii vor lua cunostinta de ea. Ministrul Justitiei a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca are asteptari de "maxima normalitate" in relatia cu presedintele Traian Basescu.

Mona Pivniceru a depus, ieri, juramantul de investitura in functia de ministru al Justitiei, la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui interimar, Crin Antonescu, si a membrilor Guvernului prezentia la eveniment.

Procurorul general, Codruta Kovesi, spunea, joi, ca are foarte multe asteptari de la noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, aceleasi asteptari pe care le-a avut de la toti ministrii de Justitie. "In primul rand, astept sa garanteze independenta procurorilor si stabilitatea lor in functie, in al doilea rand, o asteptare, nu numai a mea, dar si a colegilor mei, este ca statutul magistratilor sa nu fie modificat", a spus Kovesi.

Legat de rectificarea bugetara, procurorul general a afirmat ca a inaintat deja documentele pentru suplimentarea bugetului institutiei pe care o conduce si nu considera ca aceasta problema tine de noul ministru al Justitiei. Kovesi a mai spus ca se vor purta discutii in lunile august si septembrie privind bugetul pe anul viitor al Ministerului Public, care va intra insa in sarcina viitorului procuror general, intrucat mandatul ei expira pe 1 octombrie.

×