x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Plângere împotriva zgomotului, în Comăniţa

Plângere împotriva zgomotului, în Comăniţa

de Irina Munteanu    |    22 Aug 2012   •   12:04
Plângere împotriva zgomotului, în Comăniţa

Dupa ce a aflat decizia Curtii Constitutionale care il reinscauna la Cotroceni, Traian Basescu si-a lasat cu ochii-n soare admiratorii, vreo cinci, care se prezentasera cu trandafiri si crizanteme la numarul 9, in Comanita, la poarta pe care scrie "garaj'. Ieri, lumea se lamurise si nu mai aparuse nici un sustinator. Jurnalistii erau si ei nemultumiti, il asteptasera pana tarziu pentru o declaratie de presa, dar in zadar. Miercuri la orele amiezii presedintele inca nu ajunsese in Comanita. "Vezi masina aia gri, de langa poarta? E a SSP-ului. Pana nu se misca de acolo, nu vine Basescu. Trebuie sa stii semnele, ca la Castaneda', mi-a spus colegul Dragos Stoica, de la TVR, ce-si omora timpul citind despre alte vremuri dintr-o carte de Iacob Negruzzi.

Nu erau prin zona nici Cezar Avramuta (l-am vazut aseara cand am trecut prin fata Teatrului National, statea cocotat pe cea mai inalta dintre statuile din "Caruta cu paiate' si flutura tricolorul), nici simpaticul negociator ce-l insotea de obicei. Asa ca n-am avut rabdare sa mai astept vreun semn, am refuzat sticla de apa rece oferita de colegul Mihai Caldararu de la Mic news, mi-am luat insolatia combinata cu raceala si m-am refugiat in biserica Dichiu, unde trei doamne tocmai vorbeau despre monstruoasa decizie si despre cat de tare le deranjeaza zgomotul masinilor de televiziune. "O mai tine mult sediul asta aici? Masinile astea, vai ce ne-au huruit. Nu poti sta nici in pat, nici in picioare, nici in casa, nici afara de zgomotul asta! Altfel, pot sa stea cat vor, ca nu ne deranjeaza...', s-a plans tanti Maria.

Tanti Ioana ne-a povestit ca ieri, dupa ce s-a aflat verdictul Curtii, un barbat mai in varsta s-a oprit in fata bisericii si l-a blestemat pe Basescu, iar niste tineri care au racnit "Libertate, libertate'. Ea a le-a strigat in urma: "Libertate si droguri, ma, ca nu mai putem iesi din casa de voi! Libertate si munca trebuia sa strigati', insa ei n-au auzit-o, asa ca nu s-a mai intamplat nimic. "Adevarul e ca n-au unde munci', credea tanti Atena. Uimita inca de hotararea Curtii, mi-a pus o intrebare la care n-am stiut ce sa-i zic: "Duduie, cine-l sustinea asa pe Basescu?'

Dupa ce, zile in sir, tanti Ioana a sperat, alaturi de mine si de colega mea Luiza, ca suspendatul va deveni demis, acum mi-a spus cu resemnare si tristete: "Mie imi plac toti, ca traiesc cu ei. Are o caseta Preafericitul, in care spune ca Dumnezeu ne iubeste pe toti, asa cum ne-a lasat, si buni, si rai.' Apoi mi-a dat o reteta impotriva insolatiei: otet si iaurt.

×