x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PMP cere demisia ministrului de Interne după ce acesta a prezentat o "listă neagră" cu nume de jurnalişti

PMP cere demisia ministrului de Interne după ce acesta a prezentat o "listă neagră" cu nume de jurnalişti

02 Feb 2017   •   13:54
PMP cere demisia ministrului de Interne după ce acesta a prezentat o "listă neagră" cu nume de jurnalişti

PMP cere demisia de urgenţă a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, considerând că prezentarea unei "liste negre" de persoane care "instigă" populaţia la proteste reprezintă "un atac grav la adresa libertăţii de exprimare şi democraţiei", a declarat preşedintele executiv al formaţiunii, Eugen Tomac. 

"Cred că în această perioadă extrem de tensionată pentru societatea românească, când instituţiile statului au obligaţia să acţioneze cu multă responsabilitate, am asistat la un precedent extrem de periculos în urmă cu puţin timp. Am văzut un ministru de Interne depăşit de situaţie, care în loc să ne explice cum poate evita escaladarea unor situaţii neprevăzute sau despre care aveau informaţii că pot degenera, a trecut la ameninţări extrem de periculoase pentru orice societate democratică. Faptul că ministrul de Interne, Carmen Dan, în urmă cu puţin timp, a prezentat o listă neagră a persoanelor care instigă populaţia la proteste reprezintă un atac grav la adresa libertăţii de exprimare şi la adresa democraţiei. Credem că asemenea practici comuniste nu-şi au locul în rândul instituţiilor statului român, motiv pentru care PMP cere demisia imediată a ministrului de Interne", a declarat Eugen Tomac la Parlament. 

Liderul PMP a calificat drept "inacceptabil" un asemenea comportament. 

"Îi recomandăm doamnei Carmen Dan să meargă să stea câteva zile la Sighet să vadă ce înseamnă suferinţă din partea celor care au fost incluşi cândva pe aceste liste de ameninţare. Este un atac fără precedent pe care-l condamnăm cu toată fermitatea şi cerem de urgenţă ministrului de Interne să-şi prezinte demisia. Într-un stat democratic oamenii au libertatea de a se întruni, de a se asocia şi de a protesta paşnic", a declarat Tomac. 

El a adăugat că parlamentarii PMP vor face şi o interpelare către MAI pentru a li se prezenta "baza legală pe care au folosit-o atunci când au întocmit asemenea liste şi cine mai sunt incluşi în această listă neagră a MAI". 

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat joi, la o conferinţă de presă, că a remarcat 'implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor formaţiuni politice pentru susţinerea acestor proteste în stradă. AGERPRES

×