x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL îl susţine în continuare pe Silaghi la Transporturi şi îi prezintă CV-ul

PNL îl susţine în continuare pe Silaghi la Transporturi şi îi prezintă CV-ul

22 Iul 2013   •   22:30
PNL îl susţine în continuare pe Silaghi la Transporturi şi îi prezintă CV-ul

Partidul Naţional Liberal anunţă că îşi menţine propunerea ca Ovidiu Silaghi să fie numit la conducerea Ministerului Transporturilor şi prezintă mai multe acţiuni desfăşurate de acesta în timpul mandatului pe care l-a deţinut în Guvernul Ponta I.

 
"Partidul Naţional Liberal îşi menţine propunerea ca Ovidiu Silaghi să fie numit la conducerea Ministerului Transporturilor. în acest context, PNL consideră oportună prezentarea unora dintre cele mai importante acţiuni desfăşurate de domnul Silaghi în perioada mandatului său în fruntea Ministerului Transporturilor", se arată într-un comunicat remis, luni, AGERPRES de liberali. 
 
Potrivit sursei citate, Ovidiu Silaghi a iniţiat negocierile cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regională, privind deblocarea POS Transport şi discuţiile referitoare la această temă în cadrul Acordului cu FMI, a reziliat contractul pentru tronsonul Nădlac-Arad pentru suspiciuni de fraudă confirmate, ceea ce a dus la deblocarea discuţiilor cu Comisia Europeană, a demarat şi finalizat procesul de selecţie pentru mai multe companii aflate sub autoritatea MTI, în cadrul proiectului "Recrutare Management Privat". 
 
De asemenea, PNL menţionează acordurile încheiate cu Guvernul Bulgariei în vederea finalizării Podului Calafat-Vidin şi a Strategiei Dunării, obţinerea de către CFR Infrastructură a împrumutului de 175 de milioane de euro de la BERD, finalizarea mai multor tronsoane de autostradă, precum Autostrada Soarelui (tronsoanele Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa), Autostrada A3 (tronsonul Bucureşti-Ploieşti) şi a Protocolului de cooperare între MTI şi Ministerul Lucrărilor Publice şi Transporturilor din Spania în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport (30 octombrie 2012). 

În comunicat se mai amintesc şi alte acţiuni care s-au desfăşurat în mandatul lui Silaghi la conducerea Ministerului Transporturilor: asigurarea condiţiilor de transparenţă pentru proiectele lansate de MTI, şoselele de centură din cadrul proiectului "Marea Neagră" în baza acordului cu Turcia şi începerea procesului de privatizare a CFR Marfă, care însă a fost blocat de CSAT. 
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că a încercat să-i convingă pe premierul Victor Ponta şi pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, să încerce o altă variantă pentru funcţia de ministru al Transporturilor decât liberalul Ovidiu Silaghi. 
 
El a spus că până acum nu a avut "un real succes" în obţinerea acordului lui Ponta sau al lui Antonescu legat de o altă nominalizare decât cea a lui Silaghi. 
 
Şeful statului a susţinut că Ovidiu Silaghi nu s-a evidenţiat cu nimic în mandatul la Ministerul Transporturilor deţinut în Guvernul Ponta I. "Nu vă ascund că principalul motiv invocat în discuţii a fost legat de istoricul prezenţei domnului Silaghi la Ministerul Transporturilor în primul guvern Ponta, când nu s-a evidenţiat prin nimic, dimpotrivă, a părut a fi aşa, un soi de apă sfinţită care nici nu a împins lucrurile înainte, nici nu s-a opus la ceva, totul a mers strună, ca înainte de desemnarea domniei sale. Pe de altă parte, am observat ineficienţa totală a domnului Silaghi, toată perioada în care a fost ministrul Transporturilor nu a reuşit să mişte măcar un pas-doi în procesul de deblocare a fondurilor europene care trebuie utilizate de Ministerul Transporturilor. Deci, aş spune: un om fără performanţă, care, în plus, nu aduce nimic important ca imagine Guvernului Ponta", a adăugat preşedintele.

×