x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL, împotriva proiectului Roşia Montană

PNL, împotriva proiectului Roşia Montană

28 Ian 2010   •   00:00
PNL, împotriva proiectului Roşia Montană
Sursa foto: Christian Silva/JURNALUL FOTO

PNL îşi menţine poziţia împotriva proiectului Roşia Montană, iar europarlamentarul Adina Vălean (foto), în seminarul pe care l-a organizat, nu a exprimat un punct de vedere în ideea promovării acestui proiect, se arată într-un comunicat de presă al partidului.



"PNL îşi menţine poziţia împotriva proiectului Roşia Montană, pe care au exprimat-o, în repetate rânduri, liderii partidului şi manifestată în perioada guvernării liberale. Acest proiect a fost blocat în acea perioadă, pe considerentul unui raport costuri-beneficii net defavorabil societăţii româneşti. Atragem atenţia că seminarul prezidat de europarlamentarul liberal Adina Vălean la Bruxelles nu implică în nici un fel PNL. Mai mult, Adina Vălean nu a exprimat nici un punct de vedere, nici măcar personal, în sensul promovării proiectului Roşia Montană", se arată în comunicatul citat.

Potrivit PNL, acest subiect a fost creat în mod artificial, scopul lansării sale fiind "deturnarea atenţiei opiniei publice de la principalii promotori ai intereselor Gold Corporation în România: Guvernul Boc şi ministrul Adriean Videanu". Liberalii consideră că Executivul Boc şi ministrul Videanu sunt vinovaţi, deoarece ei au inclus proiectul Roşia Montană în programul de guvernare, iar acum pregătesc demararea lui "în trombă" şi încearcă "manipularea opiniei publice", pentru a deturna atenţia de la acţiunile lor. "PNL este consecvent poziţiei sale şi va urmări cu toată atenţia evoluţia proiectului Roşia Montană. Vom sancţiona prompt orice tentativă a lui Emil Boc şi Adriean Videanu de a promova un proiect controversat, de natură să afecteze grav interesele românilor", se mai arată în comunicatul menţionat.

×
Subiecte în articol: politic