x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL nu renunţă la candidatura pentru sectorul 6. Antonescu: Îl susţinem în continuare pe Rareş Mănescu

PNL nu renunţă la candidatura pentru sectorul 6. Antonescu: Îl susţinem în continuare pe Rareş Mănescu

23 Apr 2012   •   06:53
PNL nu renunţă la candidatura pentru sectorul 6. Antonescu: Îl susţinem în continuare pe Rareş Mănescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, la Realitatea TV, ca liberalii nu renunta la candidatura pentru Sectorul 6 al Capitalei, in persoana lui Rares Manescu, si a precizat ca social-democratilor le revine candidatul pentru Sectorul 2, conform algoritmului negociat.

Crin Antonescu a anuntat ca luni va avea loc reuniunea USL care va definitiva acest subiect al candidaturilor la Sectoarele Capitalei.

"Astept foarte linistit ziua de maine (luni, n.r.), o data pentru ca nimeni nu il contrazice pe Victor Ponta in chestiunea asta ca este mai bine sa avem candidaturi comune, din ratiuni strict electorale. (..) Pe de alta parte, noi nu putem, odata angajati in aceasta constructie, sa ne gandim doar la binele propriului partid. Orice candidatura separata consolideaza electoratul strict al unui singur partid, erodeaza candidatii, ii exprima mai direct programul", a spus liderul PNL.

Presedintele PNL a mentionat ca partidul sau nu va renunta in a desemna candidatul la Sectorul 6. "Nu renuntam la candidatura PNL la Sectorul 6, care candidatura va fi ocupata de Rares Manescu, care este presedintele acestei organizatii, de ani buni, care este un om, din punctul nostru de vedere - si nu avem un contraargument de la aliatii nostri- un om care nu poate fi impiedicat in niciun caz sa castige, sub culorile USL, acest Sector", a declarat Antonescu.

Potrivit liderului liberal, "nu este vorba despre o chestiune intre PNL si PSD, cat despre sustinerea lui Victor Ponta pentru un candidat PC".

Despre situatia de la Sectorul 2, presedintele PNL a explicat ca, potrivit unei artimetici care asociaza PC cu PNL si conform principiului paritatii, pe care liberalii l-au respectat la Bucuresti, acest sector trebuie sa revina PSD.

"Noi avem Sectorul 1, avem si Sectorul 6, si Sectorul 4, unde domnul Piedone este tot in Alianta de Centru-Dreapta. Decurge ca celelalte trei Sectoare, 2, 3 si 5 sunt ale PSD-ului", a adaugat liderul PNL.

Antonescu a tinut sa isi exprime speranta ca USL va veni luni cu solutia candidaturilor comune pe Capitala, dar a tinut sa adauge ca "nu este deloc un capat de tara" nici sa se mearga separat.

"Am discutat, am spus cum ni se pare noua, cat se poate de echitabil si cu mari sanse de castig, cu candidat PSD la sectorul 3 si cu candidat PNL la sectorul 6", a afirmat Antonescu.

Stefan Florescu, candidat PC pentru Primaria Sectorului 6, a declarat, duminica, in Parcul Moghioros, ca este convins de faptul ca va fi numit candidat al USL, el mizand pe sprijin din partea liderului PSD Victor Ponta.


×