x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL: Orban a decimat tabăra lui Tăriceanu

PNL: Orban a decimat tabăra lui Tăriceanu

23 Mar 2009   •   00:00

După ce a pierdut şefia PNL, Călin Popescu Tăriceanu ar intenţiona să se retragă şi din funcţia de lider al grupului deputaţilor liberali, spun surse din partid. Congresul PNL s-a soldat oricum cu masacrul taberei fostului lider PNL.




În Biroul Politic Central nu au reuşit să mai intre mulţi dintre cei care l-au susţinut pe fostul premier, precum Eugen Nicolaescu, Puiu Haşotti, Cristian David, Teodor Atanasiu toţi foşti vicepreşedinţi ai partidului, şi nici fostul secretar general, Dan Motreanu.

Proaspăt ales prim-vicepreşedinte PNL, Ludovic Orban a reuşit să mobilizeze voturile pentru o listă pe care a negociat-o ore întregi în noaptea de vineri spre sâmbătă. Cu o singură excepţie, toţi cei 14 vicepreşedinţi ai partidului provin din tabăra care l-a susţinut pe Crin Antonescu: Cristian Anghel, Varujan Vosganian, Norica Nicolai, Marin Almăjan, Mircea Muntean, Romeo Stavarache, Dan Radu Ruşanu, Răducu Filipescu, Rareş Mănescu, Aristotel Căncescu, Daniel Chiţoiu, Mariana Câmpeanu, Relu Fenechiu şi Vlad Moisescu.

Singura excepţie este Romeo Stavarache, primarul Bacăului, care l-a concurat pe Orban la funcţia de prim-vicepreşedinte. N-a reuşit să devină vicepreşedinte nici măcar Teodor Meleşcanu, indecisul care n-a vrut să facă echipă cu Tăriceanu şi să candideze pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu va fi membru de drept al Biroului Politic, dar de partea lui nu va avea decât vreo şase oameni din cei 29 de membri ai conducerii centrale.

BANCURI PE SEAMA LUI CRIN
Decimată, tabăra Tăriceanu nu se consolează decât cu faptul că după alegerile prezidenţiale va fi organizat, conform statutului, un nou congres extraordinar, la care poate prelua conducerea partidului în cazul unui eventual eşec al lui Crin Antonescu.

De altfel, chiar Antonescu a declarat că dacă va eşua în alegerile prezidenţiale nu mai are ce să facă la conducerea partidului. "Păi dacă eu ratez această misiune, de a reprezenta valorile PNL sau spiritul lui în competiţia prezidenţială, la ce îmi mai trebuie putere după aia? Ca să fac ce? Să pun deputaţi data viitoare când vor fi alegeri sau eventual să mai numesc nişte miniştri când mai venim la guvernare? Nu vreau să fiu un preşedinte al partidului ca să pun miniştri şi să împart deputaţi şi eventual ca să arbitrez conflicte din filiale", a declarat Antonescu.

Mai scrâşnind din dinţi, mai încercând să se încurajeze, adepţii lui Tăriceanu au lansat la congres şi un banc: "Ce se întâmplă când un crin e pus în benzina de la Rompetrol? Devine trandafir".

×
Subiecte în articol: politic