x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL pune batista pe ţam balul la care a ,,cântat” Teodor Atanasiu

PNL pune batista pe ţam balul la care a ,,cântat” Teodor Atanasiu

de Adrian Ilie    |    12 Mai 2015   •   08:34
PNL pune batista pe ţam balul la care a ,,cântat” Teodor Atanasiu
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Într-o înregistrare audio de la o şedinţă a liberalilor bistriţeni, Teodor Atanasiu îi asigura pe aceştia că viitorul premier nu va fi Cătălin Predoiu, ci tot un vechi penelist. Deşi afirmaţia pune în discuţie fuziunea PNL-PDL, liderii acestora au decis să nu ia măsuri punitive astfel încât scandalul să nu aducă prejudicii de imagine.

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a scăpat nesancţionat în urma şedinţei de ieri a conducerii liberalilor, în pofida afirmaţiilor sale foarte grave. Conducerea partidului a avertizat doar că viitoarele „derapaje” în relaţia dintre liberali şi foştii pedelişti vor fi aspru sancţionate. „O să învăţăm cu toţii din greşelile pe care le-am făcut. O să încercăm să nu le repetăm şi cred că mesajul pe care eu şi Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi toţi cei din conducerea partidului l-am dat astăzi, că proiectul fuziunii este foarte important, că orice derapaj pe viitor va fi sancţionat, este tot ce contează”, a spus copreşedintele Alina Gorghiu, care a fost prezentă la şedinţa de la Bistriţa în care Atanasiu se lăuda cum liberalii i-au tras pe sfoară pe cei din PDL pentru a-l sprijini primească vreodată postul de premier. Deocampe Iohannis la alegerile prezidenţiale, fără să dată, foştii pedelişti au fost convinşi să nu facă prea mult scandal public pe această temă. „Eu am pus foarte mult suflet, și dl Iohannis, Crin Antonescu, în această construcție în care eu cred foarte mult și nu mi-a făcut nicio plăcere să citesc. Mă bucură că, chiar și în acel context, au apreciat aportul PDL. Este un moment peste care va trebui să trecem”, s-a mărginit Vasile Blaga să comenteze. Până şi Cătălin Predoiu, despre care Atanasiu spunea la Bistriţa că nu va fi premier, a afirmat că este vorba de „o criză minoră”.

„A fost un moment dificil pe care conducerea PNL l-a depăşit cu bine. Această criză minoră a dat ocazia unor clarificări bene¬fice”, a spus candidatul oficial al PNL pentru postul de prim-ministru. Atanasiu a scăpat doar cu obligaţia de a ieşi în faţa presei să clameze susţinerea sa pentru proiectul fuziunii şi a desemnării lui Cătălin Predoiu ca viitor şef al unui eventual guvern liberal. Singura scuză pe care a prezentat-o a fost aceea că spusele i-au fost scoase din context. ¬

Liberalii vor să elimine liderii PDL „unul câte unul”
Înregistrarea din şedinţa PNL de la Bistriţa apărută pe site-ul stiripesurse.ro este îngrijorătoare pentru pedelişti. „Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea (…) Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris!”, spunea Atanasiu.
 

×