x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL: "Să luăm mitraliera din mâinile celui care trage în oameni!"

PNL: "Să luăm mitraliera din mâinile celui care trage în oameni!"

23 Sep 2010   •   00:00

"Promulgarea unei legi votate prin fraudă este un motiv de suspendare. Trebuie să luăm mitraliera din mâinile celui care trage în oameni", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.

"Nu e nevoie ca domnul Ponta să insiste la PNL. Mă bucur că PSD, care a avut nişte oscilaţii sau nişte ezitări în această privinţă, a ajuns la concluzia că, dacă e nevoie, Traian Băsescu trebuie suspendat. Nu e niciun fel de problemă la PNL, ştiţi bine acest lucru, îl ştie şi domnul Ponta", a mai spus liderul PNL.

El a mai afirmat că în acest demers este vorba de voinţă politică, adăugând că "la acte şi la fapte politice şi penale trebuie să se reacţioneze în momentul în care se petrec".


Referitor la afirmaţiile preşedintelui Băsescu, potrivit cărora şeful statului l-ar fi ajutat pe Antonescu în 2004, pentru candidatura sa la Parlament, liderul PNL a declarat că Băsescu este un "mincinos".

"Nu m-am întâlnit niciodată în privat sau oficial cu preşedintele Băsescu între 2000 şi 2007", a susţinut Crin Antonescu. "Cu discuţii de birou sau altfel de discuţii poate să-i meargă cu alţii, dar nu poate să-i meargă cu mine", a adăugat liderul PNL.

El a precizat că, în anul 2004, a candidat la Camera Deputaţilor din partea Alianţei D.A., iar Traian Băsescu nu era preşedintele acesteia, ci doar candidat din partea alianţei. Antonescu a mai declarat că listele pentru alegerile parlamentare au fost stabilite de fiecare din cele două partide care formau Alianţa D.A.

"Eu n-am avut niciun fel de probleme de candidatură. Am primit, printre alte oferte, pe aceea de a candida din partea Organizaţiei PNL Bucureşti, condusă de Ludovic Orban", a adăugat Crin Antonescu, menţionând că şi atunci era un "fruntaş" al PNL. "Traian Băsescu minte. (...) Traian Băsescu păcătuieşte grav faţă de ţara asta pentru că o face de râs", a mai declarat liderul PNL.

PNL a depus, astăzi, la Curtea Constituţională sesizarea privind Legea sistemului unitar de pensii publice.

Liberalii susţin, în sesizarea depusă la Curtea Constituţională, că în adoptarea Legii pensiilor nu au fost respectate procedurile, iar actul normativ încalcă principiul neretroactivităţii legii, dreptul de proprietate, dreptul la trai decent şi la pensie, acte internaţionale în materia drepturilor omului, dreptul fundamental de alegere a profesiei şi a meseriei sau ocupaţiei, jurisprudenţa Curţii Constituţionale. De asemenea, PNL reclamă aplicarea greşită a art. 16 din Constituţie la egalizarea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi, precum şi ignorarea avizului Consiliului Legislativ.


Legat de suspendarea preşedintelui Băsescu, viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a afirmat că, în prezent, nu se poate discuta despre aşa ceva, în condiţiile în care opoziţia nu deţine majoritatea în Parlament.

"Cred că, în acest moment, nu putem să vorbim de suspendarea preşedintelui (n.r. - Traian Băsescu) cât timp nu avem o majoritate parlamentară, care să poată să voteze suspendarea preşedintelui", a explicat Nicolăescu, potrivit Agerpres.

În schimb, a spus el, opoziţia ar putea să acţioneze politic. "Putem să acţionăm politic în plenul Parlamentului, prin mijloacele pe care le avem ca parlamentari să arătăm modul total nepotrivit în care preşedintele acţionează pe o temă deosebit de gravă şi de importantă pentru toţi cetăţenii României", a adăugat liberalul.

×
Subiecte în articol: politic