x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pogea aşteaptă sindicatele

Pogea aşteaptă sindicatele

de Diana Scarlat    |    02 Oct 2009   •   00:00

Fostul ministru al Muncii, Marian Sârbu, a predat ieri interimatul de 45 de zile colegului de la Finanţe. După ce au lucrat împreună la elaborarea legii salarizării unitare în sistemul bugetar, ministrul Muncii, Marian Sârbu, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, s-au despărţit prieteneşte.



Din vechea echipă ar trebui să rămână pe aceleaşi posturi toţi cei care nu au fost numiţi politic, personalul administrativ neavând nici o legătură cu schimbările de la guvernare. Unul dintre cei mai importanţi secretari de stat din minister, cu un rol important pe toată durata elaborării legii salarizării unitare, este Valentin Mocanu, secretarul de stat pe probleme de dialog social, despre care Gheorghe Pogea a declarat că va rămâne în continuare în funcţie. În aceeaşi situaţie este şi Doina Pârcălabu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS). Vor pleca însă secretarii de stat Dumitru Cornoiu, Alex Petru Frătean şi Marius Lazăr. Fără funcţii rămân şi Doina Dreţcanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, Ileana Savu, secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, şi Luminiţa Anghel, subsecretar de stat la ANPDC.

ÎN FAŢA PROTESTELOR.
Gheorghe Pogea va răspunde acum singur în faţa sindicaliştilor care pregătesc proteste de stradă şi grevă generală săptămâna viitoare, începând de luni, 5 octombrie. "În primul rând dialogul va fi cel pe care-l voi promova în toată această perioadă, pentru că este singura cale care poate să aducă rezolvare problemelor, oricare ar fi ele", a declarat ministrul Pogea, referitor la protestele sindicale. În privinţa proiectelor la care s-a lucrat până în prezent, Gheorghe Pogea a declarat că multe dintre acestea vor fi continuate, chiar dacă unii membri ai echipei s-au schimbat. Marian Sârbu i-a predat ieri dimineaţă fostului coleg de la Finanţe organigrama Ministerului Muncii, statul de funcţii, execuţia bugetară, planul de acţiuni sectoriale, situaţia privind negocierile referitoare la noi acorduri, situaţia litigiilor în care este implicat ministerul şi lista unităţilor de management al proiectelor.

×
Subiecte în articol: politic