x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/INFO

POLITIC/INFO

01 Feb 2005   •   00:00

2 februarie 2005
INVITATIE. Liderul PD, Emil Boc, l-a provocat pe Adrian Nastase sa candideze pentru primaria Capitalei. Boc este de parere ca Nastase ar trebui sa accepte provocarea, mai ales ca "doreste foarte mult sa refaca PSD-ul", iar, in cazul in care ar castiga Primaria Capitalei pentru partidul sau, problemele ar fi ca si rezolvate. Desi Boc i-a tinut parte lui Adriean Videanu, el a recunoscut ca Nastase are un spirit de gospodar, care il recomanda pentru Primaria Capitalei: "Ca presedinte al PSD si ca fost premier al Romaniei, domnul Adrian Nastase are o carte de vizita care il recomanda pentru aceasta competitie". (Elena Stanciu)

NOI SECRETARI DE STAT. Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat noi decizii de numire si de eliberare din functie a unor secretari de stat. Astfel, la Ministerul Administratiei si Internelor, Ilie Stefan a fost inlocuit cu Radu-Mircea Popescu, iar la Ministerul Agriculturii si la Ministerul Transporturilor au fost numiti Danut Apetrei, respectiv Alexandros Galiatatos. La Ministerul Sanatatii, Ioan Roman a fost numit in functia de secretar de stat. La conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism, Nicu Radulescu a fost inlocuit cu Marius-Sorin Crivtonencu. De asemenea, la Ministerul Economiei si Comertului, Nicolae Romulus Buzdun a fost numit in functia de subsecretar de stat, iar Ioan Mantog si Eugen Tapu-Nazare, secretari de stat. CANDIDATURI. Sorin Oprescu, vicepresedintele PSD, si Vlad Dumitrescu, presedintele organizatiei de tineret Bucuresti, sunt doi dintre potentialii candidati pentru sefia Capitalei din partea PSD. Cei doi se afla pe lista celor sase membri PSD care fac obiectul unui sondaj de opinie in Bucuresti, ale carui rezultate vor fi date publicitatii saptamana viitoare. Liderul PSD Bucuresti Dan Ioan Popescu a spus ca lista cuprinde si surprize, dar a negat ca Ion Iliescu si Adrian Nastase ar aparea in acest sondaj. Pe lista ar putea sa mai apara numele lui Dan Darabont, Ionel Blanculescu, Doru Giugula si Marian Vanghelie, desi acesta din urma a declarat ca nu ar fi interesat de primaria Capitalei. Data la care se vor desfasura alegerile pentru postul de primar general al Capitalei ar putea fi devansata cu o saptamana, scrutinul putand fi organizat la 3 aprilie, dupa cum a afirmat, ieri, la Parlament, vicepremierul Adriean Videanu, citat de Mediafax. (Lavinia Dimancea)

VOT ELECTRONIC. Cea mai buna metoda de a impiedica absenteismul la Camera Deputatilor este introducerea votului electronic, a precizat ieri presedintele acestui for legislativ, Adrian Nastase. El a mai spus ca in bugetul pe acest an al Camerei este prevazuta o suma de bani pentru o astfel de investitie si ca este posibil ca, la vara sa fie introdus sistemul de vot electronic. "Pentru a se introduce acest sistem de vot trebuie sa asteptam vacanta de vara pentru ca va fi scoasa toata mocheta din sala si se va face recablarea totala", a precizat Nastase. Presedintele Camerei a mai anuntat ca purtatorul de cuvant al Biroului Permanent va fi deputatul PSD Victor Ponta. (D.P./C.V.)

×
Subiecte în articol: politic nastase