x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 12 octombrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 12 octombrie 2004

12 Oct 2004   •   00:00

Prahova - Cinci consilieri PD s-au inscris in PUR

Consilierii judeteni ai PD Prahova Nicolae Vasile Cursaru, Victor Petrescu, Traian Hanes, Laurentiu Mitrea si Alex Iacob Balaban s-au inscris in PUR, a anuntat la Ploiesti presedintele organizatiei umaniste din judet, Darius Mesca. Ei s-au alaturat senatorului Romeo Hanganu, fostul lider judetean PD Prahova, inscris in PUR in urma cu doua saptamani si acuza "politica mincinoasa si dictatoriala" dusa de conducerea PD la nivel national. Prin trecerea consilierilor democrati la PUR s-a schimbat raportul de forte in Consiliul Judetean, unde majoritatea este formata acum din membrii Uniunii Nationale PSD + PUR. (Gabriela Antoniu)

Statistica - SRI a dat 8.070 de dosare CNSAS

SRI a predat CNSAS 8.070 de dosare create de fosta Securitate si a comunicat "datele minime de identificare" pentru 238 de ofiteri si subofiteri ai Securitatii, se arata intr-un comunicat SRI remis, ieri, Mediafax. Datele, valabile pentru perioada martie 2000 - septembrie 2004 se regasesc in 16.378 de volume. SRI mai precizeaza ca in anul 2004 au fost efectuate 36.822 de verificari, in special ale candidatilor la alegerile locale si ca este pregatit sa puna la dispozitia CNSAS "intr-un ritm accelerat" toate dosarele create de Securitate ca politie politica, cu exceptia celor care privesc siguranta nationala a Romaniei. (Aniela Nine)

PRM Buzau - Mitzura Arghezi, din nou pe liste

Mitzura Domnica Arghezi ar putea candida pe primul loc la Camera Deputatilor pe listele PRM Buzau, locul al doilea fiind ocupat de Mircea Costache, presedintele filialei, transmite Mediafax. Pe primul loc pe lista filialei PRM Buzau pentru Senat ar putea fi inscris un reprezentant al Blocului National Sindical, care, alaturi de Mitzura Domnica Arghezi, "sa atraga electorat pentru Romania Mare", spun surse din partid, citate de Mediafax. Saptamana trecuta, deputatul PRM Nicu Vasilescu declara ca Mitzura Arghezi se va afla pe listele PRM Bucuresti pentru Camera Deputatilor. (Aniela Nine)

Camera - Deputatii si-au aprobat bugetul

Bugetul Camerei Deputatilor pe 2005 a fost adoptat ieri, in plen, pe capitole. Deputatii vor avea anul viitor la dispozitie 1.688 de miliarde de lei, cu aproape 180 de miliarde mai mult decat anul acesta. Din suma totala, 1.000 de miliarde de lei vor fi cheltuite cu personalul, 285 de miliarde sunt prevazute pentru materiale si servicii si 320 de miliarde, pentru cheltuieli de capital. Din banii pentru cheltuielile de capital se vor folosi 254 de miliarde pentru finalizarea unor obiective de investitii, dintre care cel mai important este noul sediu al Senatului, si 64 de miliarde pentru finalizarea parcajului subteran. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic miliarde