x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 20 august 2004

POLITIC/Stirile zilei - 20 august 2004

20 Aug 2004   •   00:00

Propunere - "Complot" impotriva legii electorale

Presedintele executiv al PD, Emil Boc, a anuntat ieri ca va propune Aliantei PNL-PD sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul in care Legea alegerilor parlamentare va trece de Parlament in varianta propusa de PSD, care ii permite presedintelui Iliescu sa candideze la Parlament. Boc a acuzat PSD ca a atins "culmea arogantei legislative", introducand in textul legii prevederea conform careia presedintele tarii aflat in exercitiul functiunii poate candida ca independent pe listele unui partid. (Camelia Ionescu)

Tandem - Basescu il apara pe Stolojan

Liderul PD Traian Basescu a intervenit ieri in apararea lui Theodor Stolojan, acuzandu-l pe Nastase ca sufera de "complexul remorcii". "Relatia mea cu Theodor Stolojan este una de respect reciproc. Avem lucruri care ne leaga, nu ne subordoneaza, ne unesc, nu ne dezbina", a replicat Basescu care l-a avertizat pe Nastase ca isi mentine promisiunea ca va instala tepe in Piata Victoriei. "Pentru a-si aminti lumea de tepele pe care le-a dat PSD, nu pentru a-l trage pe el in teapa, cum s-a gandit Nastase. Dar stiti cum e, chelu’-si pune mana-n cap", a ironizat Basescu. (Oana Stancu)

Alegeri in PSD - Ministrul Justitiei, in cursa pentru Senat

Ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, s-a inscris pentru alegerile interne in filiala PSD Constanta, intentionand sa candideze pentru un loc in Senat. Diaconescu nu a mai candidat pana acum pentru un mandat parlamentar, el avand la activ functia de secretar de stat in MAE. A preluat apoi portofoliul de la Justitie, iar un mandat senatorial i-ar completa cariera politica. Pe lista pentru Camera Deputatilor figureaza si consilierul local Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei. (Camelia Ionescu)

PRM - Gheorghe Funar s-ar vrea premier

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, ar accepta functia de premier daca partidul din care face parte ar ajunge la guvernare. Funar a declarat ieri ca se vede mai degraba intr-o functie de executie, decat intr-una parlamentara. El a spus ca PRM Cluj pregateste, in aceasta perioada, atat candidati pentru alegeri, cat si pentru viitorul Guvern. El a fost propus de PRM Cluj-Napoca pentru locul intai pe lista pentru Senat. (Camelia Ionescu)
EDITIA a II-a

Despre alesi - "Disperati, moftangii si frustratI"

Strategul guvernamental Vasile Dancu a declarat ieri ca in Romania sunt trei feluri de politicieni: disperati, moftangii si frustrati. Disperatii nu au alt serviciu, moftan-giii sunt dezinteresati, fiindca "au banii lor", iar frustratii nu au ajuns niciodata pe primul loc. De asemenea, Dancu sustine "un electorat mai sarac, mai batran, mai putin scolarizat" si ca atunci cand a prezentat studii sociologice in aces sens a observat "o anumita jena" la unii colegi, care "strambau din nas". (Camelia Ionescu)

Disputa - Schimb de replici Basescu - Nastase

Liderul PD Traian Basescu a intervenit ieri in apararea lui Theodor Stolojan, acuzandu-l pe premierul Adrian Nastase ca sufera de "complexul remorcii" si avertizandu-l ca nu va renunta sa instaleze tepe in Piata Victoriei. "Pentru a-si aminti lumea de tepele pe care le-a dat PSD, nu pentru a-l trage pe el in teapa, cum s-a gandit Nastase", a explicat Basescu. Cum liderul PD l-a acuzat si ca ar avea un milliard de dolari in strainatate, Nastase a respins aceste acuzatii. El l-a calificat pe Basescu un "politician iresponsabil", care minte cu "nerusinare". (Gabriela Antoniu)
×
Subiecte în articol: basescu politic nastase