x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

10 Mar 2005   •   00:00

11 MARTIE 2005

Criza - Demisii din PD Galati

Primarii comunelor galatene Vanatori, Oancea, Beresti-Meria si viceprimarii din Suceveni si din orasul Beresti si-au dat demisia din PD, sustinand ca vor reveni asupra deciziei in momentul in care in organizatia de la Galati se va restabili ordinea. La Galati, PD trece printr-o adevarata criza, liderul organizatiei, Mircea Toader, luand hotararea de a exclude din partid si de a retrage sprijinul politic la doi consilieri judeteni. De asemenea, un alt consilier judetean al PD isi pregateste iesirea din partid. (Erik Hoosz)

PSD - Doi deputati vor motiune simpla

Deputatii PSD de Bistrita-Nasaud, Viorel Pupeza si Radu Moldovan, au anuntat ieri ca Delegatia Permanenta a organizatiei PSD Bistrita va adresa o scrisoare Biroului Executiv Central al partidului in care va solicita initierea unei motiuni simple la adresa actualului Guvern pe tema abuzurilor din administratia publica locala. "Prin introducerea unei motiuni simple dorim sa aducem in atentia opiniei publice atitudinea reprezentantilor actualei puteri care au declansat o actiune de purificare politica in teritoriu", a afirmat Pupeza.

PUR - Cerere catre Dorneanu

Deputatul umanist Daniela Popa i-a solicitat ieri fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, sa-si reconsidere pozitia referitoare la acuzatia de plagiat pe care a adus-o PUR in ceea ce priveste proiectul de lege privind introducerea votului uninominal. Deputatul PUR i-a reamintit lui Dorneanu ca in 1998 a fost primul parlamentar care a depus un astfel de proiect legislativ si care a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, avizul fiind semnat chiar de catre Valer Dorneanu, in calitatea sa de presedinte al Consiliului de atunci. (Aniela Nine)

Intentii spaniole - Rezidenta pentru ilegalistii romani

Premierul spaniol Jose Luis Zapatero l-a asigurat ieri pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca autoritatile de la Madrid intentioneaza sa rezolve, in circa doua luni, problema muncitorilor straini care lucreaza ilegal in tara, prin conferirea drepturilor de munca, de rezidenta, de asigurari sociale si pentru accidente. Promisiunea oficialului spaniol a fost facuta in timpul discutiilor ocazionate de vizita pe care primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, o efectueaza la Madrid, unde participa la Reuniunea Internationala privind combaterea terorismului. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic