x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

18 Feb 2005   •   00:00

19 februarie 2005

Transparenta - Dancu modifica Legea 544/2001

Senatorul PSD Vasile Dancu a anuntat ieri ca va initia un proiect de modificare a Legii 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public, informeaza Mediafax. "Am constatat ca ar trebui revizuite anumite aspecte, printre care se numara caracterul secret al informatiilor. Trebuie o revizuire in sensul ca anumite informatii ar trebui sa-si piarda caracterul secret dupa o perioada de timp", a explicat Dancu. El a spus ca aceasta masura se "loveste" insa de Legea arhivelor, care prevede ca anumite documente nu pot fi vazute decat dupa 100 de ani.

Candidaturi - Un colectiv pentru sefia PD

Vicepremierul Adrian Videanu a declarat ca nu exclude posibilitatea de a candida la presedintia PD. El a precizat Mediafax ca viitorul presedinte al partidului va fi ales, probabil, dintr-un colectiv din care i-a nominalizat pe Liviu Negoita, Vasile Blaga, Emil Boc, Radu Berceanu, Sorin Frunzaverde, Cezar Preda, Mihai Stanisoara. Presedintele Traian Basescu a apreciat miercuri seara, la "Marius Tuca Show", ca sefia PD va fi "o competitie deschisa intre Boc, Videanu, "poate si Blaga".

Valcea - AP face cheta pentru Ciuvica

Filiala Valcea a Actiunii Populare (AP) va organiza o colecta de bani in sprijinul lui Mugur Ciuvica, condamnat recent in justitie la plata a 575 milioane de lei, despagubiri morale si cheltuieli de judecata, catre presedintele Traian Basescu, informeaza Rompres. "L-am intrebat pe domnul Ciuvica daca are bani sa plateasca cele 575 de milioane, iar dumnealui mi-a spus ca nu are si ca ar putea fi nevoit sa isi vanda casa. Atunci am luat legatura cu mai multi colegi din alte judete, care au fost de acord cu propunerea mea de a face o cheta", a spus Toader.

PSD - Nastase, satul de "talibani"

Liderul PSD Adrian Nastase a declarat ieri ca s-a saturat de oameni de genul lui Bebe Ivanovici, Trita Fanita, Ilie Platica Vidovici, Lapusan sau Antonie Iorgovan. "Nu cred in talibani si nu cred ca rolul lor in partid trebuie sa continue sa fie important", a spus Nastase, adaugand ca unele declaratii ale lui Iorgovan, facute inaintea alegerilor, ar fi trebuit sanctionate. El a recunoscut ca a gresit "lasand tot felul de indivizi din partid sa-si spuna parerea in legatura cu tot felul de subiecte".
×
Subiecte în articol: politic