x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

17 Feb 2005   •   00:00

18 februarie 2005

Comisie speciala - PNL da sfaturi PSD

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri ca partidul pe care il reprezinta considera ideea PSD de a constitui o comisie de ancheta privind achizitionarea unei case de Traian Basescu ca fiind inoportun "un demers de imagine menit a ascunde criza interna si disputele de la varful social-democratilor". Astfel, Nicolaescu a recomandat PSD "sa-si rezolve problemele interne si sa faca dovada ca intelege raportul dintre Putere si Opozitie, nu prin atacuri la adresa lui Basescu, ci prin initiative constructive privind interesele cetatenilor". (Carmen Vintila)

Solicitare CNS - Tratat revizuit pentru autonomie

Consiliul National Secuiesc (CNS) cere revizuirea tratatului de buna vecinatate dintre Romania si Ungaria, semnat in 1996, astfel incat acesta sa prevada dreptul la autonomie teritoriala a secuilor. Potrivit Mediafax, solicitarea a fost adresata premierului ungar Ferenc Gyurcsany, caruia CNS ii cere "sa initieze completarea tratatului de baza cu un cuprins care se extinde la dreptul la autonomie teritoriala a secuilor, ca o comunitate indigena pe teritoriul lor".

Sefia PSD - Rus prevede mai multi candidati

Vicepresedintele PSD Ioan Rus (foto) crede ca, la Congresul din aprilie, functia de presedinte al partidului va fi disputata de mai multi candidati. "Orice membru al partidului se poate inscrie in cursa, neexistand o limitare in acest sens. Si pentru presedintele Romaniei s-au inscris peste zece candidati, cred ca si pentru presedintele PSD se vor inscrie mai multi candidati", a declarat Ioan Rus pentru Mediafax.

Anticipate - PUR merge pe cont propriu

"Pentru noi, Romania nu are nevoie de anticipate, are nevoie de stabilitate, este si motivul pentru care am acceptat sa intram in acest guvern", a declarat ieri liderul PUR, Dan Voiculescu, intrebat de jurnalisti despre afirmatiile presedintelui Traian Basescu privind necesitatea alegerilor anticipate. "Presedintele Basescu e nemultumit de structura esichierului politic si doreste anticipate in ideea ca ar putea obtine majoritate fara PUR si UDMR", a mai spus liderul PUR. "Daca vor fi alegeri anticipate, nu vom intra in nici o alianta, vom participa singuri", a anuntat Dan Voiculescu.

Executiv - Amenintari pentru Tanasescu

Vicepremierul Adriean Videanu a declarat ieri ca fostul ministru de Finante, Mihai Tanasescu, ar putea fi tras la raspundere, conform Legii raspunderii ministeriale, pentru golurile din buget. "Domnul Tanasescu ar trebui sa stie ca exista o Lege a raspunderii ministeriale si va trebui sa raspunda pentru datele inexacte pe care le-a dat. La momentul potrivit, cel care a preluat gestiunea ar putea sa-i ceara socoteala. S-ar putea sa facem si o auditare a conturilor nationale cu un auditor independent, astfel incat sa nu fie nici un fel de patima politica in acest lucru", a avertizat Videanu. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic