x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

16 Feb 2005   •   00:00

17 FEBRUARIE 2005

Casa lui Basescu - Opozitie la comisia de ancheta

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca nu considera necesara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa se ocupe de afacerile imobiliare ale presedintelui Basescu. Marko Bela a declarat ca nu a vazut textul propunerii infiintarii comisiei, dar a apreciat ca exista deja institutii abilitate cu rezolvarea cazurilor de acest gen. Exista reguli, legi in acest sens. Chiar nu cred ca ar trebui sa avem o asfel de comisie", a precizat liderul UDMR.

Primarie - Anca Petrescu e candidatul PRM

Arhitecta Anca Petrescu, cea care si-a legat numele de construirea Casei Poporului, a fost desemnata ieri de catre PRM drept candidatul la functia de primar general al Capitalei. Presedintele PRM, C.V. Tudor a declarat ca are "incredere in capacitatea unei femei". Lansarea oficiala a arhitectei Petrescu in cursa pentru Primaria Capitalei va avea loc "in mod simbolic", pe 8 martie, la Palatul Parlamentului. (Aniela Nine)

Integrare - Ollie Rehn vine in Romania

Comisarul european pentru Extindere, Ollie Rehn, va participa la urmatoarea reuniune a Comitetului Executiv de Integrare Europeana, la invitatia premierului Calin Popescu Tariceanu, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Reuniunea va fi organizata la 1 martie 2005, data la care oficialul european se va afla in Romania, pentru o vizita de doua zile. Membrii comitetului s-au intrunit ieri in sedinta si au constatat ca Romania este "in grafic" cu indeplinirea tuturor angajamentelor legate de capitolul 24 de negociere cu UE, respectiv Justitie si Afaceri Interne.

Parlament - Onisoru cere ajutor

Presedintele Colegiului CNSAS, Gheorghe Onisoru, solicita Parlamentului sa clarifice acuzatiile publice facute de presedintele PRM, senatorul C.V. Tudor, la adresa institutiei pe care o conduce. Intr-o adresa dezbatuta ieri de conducerea Senatului, se arata ca declaratiile lui Vadim "au adus grave prejudicii CNSAS si membrilor Colegiului". Onisoru cere convocarea Comisiei parlamentare de control asupra activitatii SRI si Comisiei senatoriale pentru Drepturile Omului, in vederea "clarificarii declaratiilor liderului PRM". Vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, a declarat ca solicitarea lui Onisoru va fi solutionata.
×
Subiecte în articol: politic