x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

13 Feb 2005   •   00:00

14 FEBRUARIE 2005

Dorinta PD - Primaria Capitalei, din primul tur

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat sambata, la Alba-Iulia, ca PD isi propune castigarea Primariei Capitalei din primul tur. Emil Boc a glumit spunand ca Adriean Videanu, candidatul Aliantei D.A. pentru Primaria municipiului Bucuresti, afla in premiera despre aceasta "sarcina" trasata de partid. Videanu a declarat ca se va supune vointei partidului si va incerca castigarea alegerilor din primul tur. (Lucian Dobrater)

Solicitare PSD - Decizii publicate in Monitorul Oficial

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a anuntat sambata ca, impreuna cu alti cinci colegi de-ai sai, lucreaza la o initiativa legislativa cu privire la publicarea in Monitorul Oficial a tuturor deciziilor premierului Calin Popescu Tariceanu. Bejinariu a motivat initiativa prin aceea ca este nevoie de o transparenta totala in actul guvernamental. In prezent, in Monitorul Oficial sunt publicate doar hotararile si ordonantele de Guvern. (Nicu Amuraritei)

Propunere - Basescu, personaj in filmul "15"

Regizorul Sergiu Nicolaescu s-a adresat presedintelui Traian Basescu, cu rugamintea sa raspunda la trei intrebari in noul sau film "15", care va avea premiera peste cel mult trei luni. Nicolaescu a spus ca asteapta un raspuns de la Basescu, precizand ca, daca seful statului va accepta, intrebarile ii vor fi puse de Maia Morgenstern, actrita interpretand in film rolul unei ziariste. Regizorul peliculei "15" a mai spus ca intrebarile tin de momentul decembrie 2004, cand Basescu a devenit "Omul zilei", dat fiind ca filmul abordeaza doua epoci: si decembrie 1989 si decembrie 2004. (Carmen Vintila)

Revenire - Lavinia Sandru, in PNL Mures

Deputatul PNL de Mures Eugen Nicolaescu a declarat sambata ca nu exclude ideea de a o primi in filiala mureseana pe Lavinia Sandru, fost deputat PD. Afirmatia lui Nicolaescu a fost facuta la doar o zi dupa ce a spus ca liberalii vor respecta protocolul Aliantei PNL-PD, care interzice trecerea membrilor de la un partid la altul. Nicolaescu si-a nuantat insa sambata declaratiile anterioare, precizand ca exclude in continuare orice colaborare cu "Initiativa 2003", condusa de Cozmin Gusa, insa fostii deputati PD, printre care si Lavina Sandru, pot fi exonerati de protocolul intern al Aliantei. (Carmen Vintila)

Mures - Alesii liberali, pusi la munca

Conducerea PNL Mures a hotarat sa ia masuri pentru perfectionarea membrilor de partid din administratia locala.

Deputatul PNL de Mures, Eugen Nicolaescu, a precizat ca masurile vor impune intocmirea de rapoarte de activitate ale consilierilor locali si judeteni liberali catre organizatii, care vor fi prezentate in Adunari Generale cetatenesti. De asemenea, din 15 martie, parlamentarii, consilierii locali si judeteni din Mures vor identifica in teren proiectele prioritare ale localitatilor si vor propune surse si proiecte de finantare. (Carmen Vintila)

Proiect PRM - Lege impotriva migratiei politice

PRM a finalizat proiectul de lege privind stoparea migratiei politice, proiect care a fost prezentat la Arad de catre senatorul Aurel Ardelean.

Initiativa legislativa prevede o serie de situatii in care senatorul, deputatul, primarul, viceprimarul sau consilierul isi va pierde, de drept, aceasta calitate: daca, in timpul mandatului, demisioneaza din formatiunea pe listele careia a candidat, daca parlamentar independent fiind dobandeste calitatea de membru al unui partid, daca partidul din care face parte este absorbit prin comasare cu un partid neparlamentar. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic