x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

11 Feb 2005   •   00:00

12 FEBRUARIE 2005

Forta Democrata - Gigi Becali, dat in judecata

Partidul Forta Democrata (FD) a anuntat, ieri, ca il va da in judecata pe presedintele Partidului Noua Generatie (PNG), Gigi Becali, din cauza unor declaratii facute intr-o emisiune televizata. Becali ar fi spus ca liderul FD, Petre Roman, ar fi luat 400.000 de dolari dintr-un total de 500.000 care ar fi fost adusi in campania electorala din anul 2000 de fostul sau coleg de partid, Radu Berceanu. "Becali urmeaza sa raspunda in Justitie pentru calomnie si sa plateasca cel putin suma pe care a pomenit-o fara nici o urma de dovada", precizeaza un comunicat al FDR. (Carmen Vintila)

PNL - Usi inchise pentru gruparea Gusa

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, ieri, ca liberalii vor respecta protocolul Aliantei D.A., care interzice trecerea membrilor de la un partid la altul si nu vor avea relatii de colaborare cu Initiativa 2003. Totodata, Nicolaescu si-a exprimat convingerea ca Lavinia Sandru, Cozmin Gusa si Aurelian Pavelescu isi vor respecta declaratiile publice, potrivit carora ei cred in programul de guvernare al Aliantei D.A. si vor vota in Parlament pentru acesta. (Aniela Nine)

Retrocedari - Paduri si pentru Biserica Catolica

Senatorul PNL Norica Nicolai a anuntat, ieri, ca va propune, printr-un amendament, retrocedarea integrala a padurilor care au apartinut Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, informeaza Rompres. Senatorul liberal a spus ca aceasta masura reparatorie este absolut necesara, tinand cont de faptul ca, de exemplu, Episcopia Sucevei si Radautilor a avut in administrare padurile, in vreme ce Biserica Greco-Catolica a fost chiar proprietarul acestora. Plenul Senatului a decis, joi, retrimiterea la comisii a actului normativ care decide improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. (Aniela Nine)

Abandon - Demisii in PSD Alba

Mai multi membri ai PSD Alba au demisionat, a declarat ieri presedintele organizatiei, deputatul Liviu Mugurel Sarbu, informeaza Mediafax. El a declarat ca numarul celor care au renuntat la carnetul de membru PSD nu este foarte mare, insa nu a dorit sa ofere cifre concrete. Printre membrii de partid care si-au dat demisia din PSD se numara si unii directori ai unor institutii deconcentrate, precum seful Trezoreriei Alba si directorul Serviciului Judetean de Ambulanta, Ioan Stanciu.
×
Subiecte în articol: politic