x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

10 Feb 2005   •   00:00

11 februarie 2005

Parlament - Comisiile SRI si SIE, la PNL-PD

Partidele parlamentare si-au impartit ieri comisiile permanente comune ale Camerei Deputatilor si Senatului. In urma negocierilor dintre liderii de grupuri, PSD a obtinut presedintia Comisiei pentru integrare europeana, presedintia Grupului Roman pentru Uniune Interparlamentara si pe aceea a Comisiei pentru problemele revolutionarilor. Conform liderului PSD de la Camera Deputatilor, Miron Mitrea, presedintia Comisiei pentru controlul SRI va reveni PNL, iar cea a Comisiei pentru controlul SIE, PD. (Dana Piciu)

UCM Covasna - Lista cu reclamatii catre europeni

UCM Covasna a intocmit o lista cu presupuse incalcari ale drepturilor minoritatilor nationale din Romania, pe care intentioneaza sa o inainteze Parlamentului European, informeaza Mediafax. UCM Covasna reclama, printre altele, ca inscriptionarea medicamentelor si modul de intrebuintare a acestora nu se traduc si in limba maghiara, compozitia alimentelor nu este prezentata in limba maghiara, realizarea autonomiei teritoriale este impiedicata, iar legea electorala si a partidelor politice e discriminatorie fata de organizatiile minoritatilor nationale.

Senat - Salarii mai mari pentru medici

Plenul Senatului a adoptat ieri ordonanta privind salarizarea personalului din unitatile sanitare. Potrivit ministrului Sanatatii, Mircea Cinteza (foto), cresterile salariale nu sunt suficiente, dar reprezinta "un primpas". Astfel, de la 1 ianuarie, un medic rezident in primul an are stabilit un salariu de baza de 6.239.000 de lei, un medic primar — o retributie ce variaza intre 6.719.000 si 14.514.000 de lei, iar un medic specialist — intre 5.890.000 si 11.292.000 de lei. Salariile asistentilor medicali variaza intre 3.897.000 si 11.963.000 lei. Farmacistii rezidenti din primul an primesc 5.105.000 de lei, iar farmacistul primar — intre 5.216.000 si 15.696.000 de lei.

Gorj - Prefectul Bejat face presiuni

Prefectul judetului Gorj Stefan Popescu Bejat, a declarat ieri ca sefii institutiilor descentralizate din judet trebuie sa isi dea demisia din functiile pe care le ocupa, pentru a usura transferul de putere, informeaza Mediafax. Prefectul are pentru prima data o astfel de atitudine transanta. Bejat sustine ca primii schimbati vor fi sefii unor institutii care in campania electorala s-au implicat politic de partea PSD.
×
Subiecte în articol: politic