x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

09 Feb 2005   •   00:00

10 FEBRUARIE 2005

Guvern - Avertismente pentru prefecti

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a avertizat ieri pe prefecti ca nu va tolera aparitia in teritoriu a unor noi "baroni locali", fapt sesizat in timpul fostei guvernari. Intr-o intalnire la Palatul Victoria, el i-a atentionat sa nu "taraganeze" procesul de restituire castigat de proprietari, sa isi completeze imediat declaratiile de avere, altfel vor fi sever sanctionati. Ministrul Administratiei, Vasile Blaga, le-a cerut prefectilor sa isi desfasoare activitatea conform legii, avertizandu-i, la randul sau, ca nu trebuie sa ajunga sa fie satrapi in judetul lor, ca predecesorii lor".

Parlament - Demisia sefului TVR "e de forma" Conducerea Camerei Deputatilor a primit ieri cererea de demisie a presedintelui TVR, Valentin Nicolau. Cererea va fi trimisa unei comisiei speciale care va fi constituita si care va analiza si activitatea TVR. "Demisia este un act unilateral, iar domnul Nicolau a adresat o astfel de cerere sub anumite conditii, lucru ce nu este posibil. Cred ca aceasta demisie a fost facuta de forma, a declarat secretarul Camerei, Titu Gheorghiof. (Dana Piciu)

Primarie - PNL mai vrea un sondaj

Conducerea Aliantei PNL-PD nu a reusit sa ia o decizie in privinta candidatului pe care sa-l trimita in cursa pentru Primaria Capitalei. Liberalii ar fi cerut aseara, spun surse din Alianta, comandarea unui nou sondaj, dupa ce sondajul CURS a dat un avans al lui Ludovic Orban cu 0,2%, iar cel CSOP l-a scos castigator pe Adriean Videanu cu 6% peste Orban. Liderii PNL si PD au ana-lizat si posibilitatea de a merge separat in alegeri, subliniind ca acest lucru ar putea determina ruperea Aliantei. O decizie politica va fi luata astazi, spun sursele citate, dupa ce, intre timp, CURS si CSOP ar urma sa verifice pe un esantion de 20% dintre repondenti daca acestia au fost vizitati de operatorii celor doua institute, precum si acuratetea raspunsurilor. (Oana Stancu)

Antievaziune - Premierul anunta masuri in martie

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca Guvernul va anunta la 31 martie masurile de inasprire a pedepselor pentru evaziune fiscala, aratand ca nu exista intarzieri in procesul de elaborare a acestui proiect. Presedintele Traian Basescu a apreciat, marti, ca "deja s-a ratat indeplinirea unui prim obiectiv pana la capat", precizind ca, o data cu reducerea fiscalitatii, Executivul trebuia sa introduca si elemente clare privind criminalitatea economica.
×
Subiecte în articol: politic